Maria Pop, campioană la simplu în Turcia. Patrik Bolduț și David Cercel au câștigat titlul la dublu

28.03.2022

Evoluții foarte bune pentru compatrioții noștri la "Soul Cup", în Turcia, la un turneu Tennis Europe U12 de Categoria 1, cu mulți jucători valoroși la start.

Maria Valentina Pop, jucătoare legitimată la AS CS AS Club Politehnica București, s-a întors în România cu două trofee, după ce a jucat în finală atât la simplu, cât și la dublu.

La simplu, în ultimul act, jucătoarea din România s-a impus în două seturi, 7-6(7), 7-5, în fața unei jucătoare din Pakistan, Haniya Aman Minhas, dar a pierdut finala de dublu. Maria a făcut pereche cu o jucătoare din Turcia, Defne Akcay, cele două fiind învinse cu 6-0, 6-3, de Bal Ayse / Ela Duzovalilar, ambele din Turcia.

În turneul de dublu al băieților, în schimb, s-a impus o pereche din România, la finalul unui meci dramatic. Patrik David Bolduț, de la ACS Sergiu Carp Tennis Club, și David Cercel, de la AS Tenis Club Curtea De Argeș, s-au impus cu 6-4, 3-6, 12-10, în fața unui dublu format din turcii Mehmet Toprak Erçin și Kerem Genc.

Parcurs bun pentru cei doi băieți și în turneul de simplu, chiar dacă ambii au pierdut în fața aceluiași jucător, Mehmet Toprak Erçin, câștigătorul ediției din acest an. Astfel, Patrik Bolduț a ajuns până în semifinalele probei, în vreme ce David Cercel s-a oprit în sferturile de finală.

În fine, tot în turneul de dublu a avut o evoluție apreciată și Darius Dorin, de la LPS Mircea Eliade din București, care a jucat alături de un jucător din Belarus, Iosif Volchak, cei doi ajungând până în semifinale.