Senioriii români, rezultate foarte bune în Turcia, la unul dintre cele mai valoroase turnee ITF Seniors din circuit

20.04.2022

Prezenţă românească de apreciat a Seniorilor români 30+ în Turcia, la ”Manavgat-19th Int.Wilson Senior Open by Ali Bey Club Manavgat”, turneu ITF Seniors 1000, unul dintre cele mai puternice concursuri din circuit.

În cadrul categoriei de vârstă MS 50 +, cu cel mai mare tablou, dar şi cu cei mai redutabili jucători, România a fost reprezentată de Sorin Donescu (Altius Tenis Club, Bucureşti), în prezent numărul 12 mondial şi Hari Niculae (Asociatia Harry Tennis Club).

Sorin Donescu, cap de serie 2 a jucat în semifinală cu câştigătorul categoriei, cehul Jiri Prutyszyn, pierzând la limită cu 3-6; 6-7(3), iar Hari, în sferturi, a fost învins de germanul, cap de serie nr.1, Oliver Vogt, finalist.

În schimb, perechea Sorin Donescu- Hari Niculae a jucat finala categoriei MD 50+, pierdută din păcate la perechea Henrik Mueller-Frerich/Jiri Prutyszyn.

La MS 55 +, Ovidiu Petrescu (Altius Tenis Club, Bucureşti), după victoria, la mare luptă, împotriva suedezului Kent Olsson, cap de serie nr.10, a cedat în optimi, la limită, în faţa lituanianului Arvydas Tverijonas cu 5-7, 6-7(4), cu care a făcut apoi pereche la MD 55 +, pierzând în sferturi la perechea Bart Theelen / Sergey Korolev, cap de serie nr.1 și finalişti ai probei.

Un alt reprezentant al tenisului românesc Ovidiu Dragomir, numărul 19 mondial, a jucat în semifinală, pierzând la câştigătorul categoriei MS 45 +, Roberto Menendez Ferre(1).

Este de apreciat prezenţa seniorilor români la acest turneu de grad 1000 din Turcia, la MS 45+, MS 50+, MD 50+ şi MS 55+, care au obţinut rezultate bune şi foarte bune.