Horia Tecău, înaintea meciului cu Polonia: ”Cred în echipă şi ne vom lupta pentru şansa noastră”. DEDEMAN România, sponsorul oficial al echipei României în Billie Jean King Cup 2022

13.04.2022

FOTO: Cristina HUTU / Creative Fortitude

Irina Camelia Begu, Mihaela Buzărnescu, Andreea Mitu, Andreea Prisacariu și căpitanul-nejucător Horia Tecău au participat la conferința de prezentare a echipei României pentru întâlnirea din Calificările Billie Jean King Cup 2022 cu Polonia, de la Radom, din 15 și 16 aprilie 2022.

Compania DEDEMAN România este Team Sponsor al echipei naționale a României, și pentru acest meci extrem de important în condițiile în care echipa care câștigă întâlnirea va juca la Turneul Final între cele mai bune 12 echipe din lume.

În așteptarea partidelor din acest week-end, programate vineri, 15 aprilie 2022, de la ora 14, ora României, și sâmbătă, 16 aprilie 2022, ora 12, ora României, și transmise în direct la Digi Sport, iată ce au spus reprezentanții naționalei noastre:

Irina Camelia Begu

• Am jucat de câteva ori cu Magda Linette, ultima oară la Cleveland, iar cu Iga Swiatek anul trecut la Wimbledon. Însă acum este o situație diferită, Fed Cup este o cu totul altă competiţie, aşa că nu consider că aceste meciuri reprezintă o posibilitate de revanşă pentru mine. Important este să câştig şi să îmi ajut echipa.
• Încercăm să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut. Într-adevăr, au fost multe probleme, însă suntem aici, aceasta este echipa şi încercăm să facem tot ce putem ca să câştigăm acest meci.
• Faptul că pornim cu a doua şansă nu ştiu dacă e un avantaj sau nu. Asta este situaţia, încercăm să facem tot ce putem.
• Am mai fost în postura de primă rachetă a echipei de câteva ori. Fed Cup vine cu multe emoţii, încerc să gestionez acest moment ca de fiecare dată cât mai bine. Sunt aici să-mi ajut echipa şi având o experienţă în spate sper eu să fac nişte meciuri bune.

 

FOTO: Cristina HUTU / Creative Fortitude

Mihaela Buzărnescu

• Mereu, indiferent cine a venit să joace, noi, ca echipă, am încercat să ne ajutăm reciproc, să ne susţinem. Şi asta a ajutat foarte mult, că am arătat spirit de echipă. Într-adevăr, situaţia a fost cum a fost, dar noi ne bucurăm că facem parte din echipă în aceste zile şi încercăm să facem tot posibilul în condiţiile date. Aşa că susţinerea şi încrederea celor de acasă ne-ar ajuta foarte mult în aceste zile.

 

FOTO: Cristina HUTU / Creative Fortitude

Andreea Prisacariu

• Sunt pentru prima oară aici. Nu m-am aşteptat, dar sunt foarte bucuroasă că mă aflu aici. Nu pot să spun că nu am emoţii, pentru că am. Dar eu sunt aici să câştig, nu contează împotriva cui. Mă bucur că Iga mă cunoaşte şi îşi aduce aminte de mine. Sunt mândră de ea şi mă bucur că am jucat împreună când aveam 15 sau 16 ani... iar acum o să o văd numărul 1 mondial este fantastic. În ceea ce mă priveşte, sunt aici şi încerc să îmi ajut echipa, jucând sau susţinând, nu contează. Vrem să oferim un spectacol bun pentru că este important. Sunt bucuroasă să fiu din nou în Polonia.
• Îmi doresc să îl ascult pe Horia, e căpitanul nostru. Sinceră să fiu, chiar dacă e echipa cum e, probabil că lumea se gândeşte că e mai complicat... eu sunt o persoană foarte pozitivă de fel. Nu contează că e numărul 1, 5 sau 10 mondial, nu are nicio relevanţă. Ideea e să dăm tot ce putem, tot ce avem mai bun pe teren, să ne facem treaba pe cât se poate. Că ieşim învingătoare, că nu, până la urmă e o experienţă pentru mine, o să învăţ de la colegele mele, de la Horia, de la antrenori. E prima oară când sunt în această postură, vreau să mă bucur, să fiu ochi şi urechi. Bineînţeles că simţim o anumită presiune fiecare dintre noi, dar e în regulă, până la urmă despre asta e vorba în tenis, cine face faţă mai uşor la chestiile astea. Şi noi pentru că suntem puternice întotdeauna cred că o să fim foarte şmechere. Puteţi să interpretaţi cum vreţi. Noi ne facem treaba şi Doamne-ajută!

 

FOTO: Cristina HUTU / Creative Fortitude

Andreea Mitu

• Convocarea mea a fost pe ultima sută de metri, a fost ceva spontan. Mă bucur foarte mult să fac parte din nou din echipa României şi că am fost disponibilă. Sper să avem un nivel de tenis bun în acest week-end.

 

FOTO: Cristina HUTU / Creative Fortitude

Horia Tecău

• Este o provocare, o situaţie specială. Din păcate pentru noi au fost câteva cazuri de accidentări şi alte probleme, dar nu mă concentrez pe aceste lucruri acum. Echipa este aici acum, am început să ne pregătim şi nu ne gândim decât la meci.
• Nu pot să spun ce aşteptări aveam. Sunt pentru prima oară în acest rol şi învăţ cum este să fii căpitan. Situaţia prezentă uşor specială ne face să ne pregătim mai bine pentru acest meci. Şi oricine va intra în teren va reprezenta România cu o atitudine de învingător şi cu mândrie. Ne bucurăm că avem condiţii minunate să ne pregătim aici. În acest moment concentrarea este doar pe ultimele zile de pregătiri.
• A fost o provocare, am încercat să gestionez fiecare moment când a apărut şi să întregesc echipa cum a apărut oportunitatea. Situaţiile acestea prezintă nişte oportunităţi să se întâmple alte lucruri. Mă bucur că suntem aici şi că ne pregătim bine şi aştept să am o experienţă plăcută în week-end.
• Sportul m-a învăţat să cred în mine până la final. Cred în echipă şi ne vom lupta pentru şansa noastră. Nu are rost să vorbesc despre procentaje şi şanse, vreau să facem surpriza. Fetele sunt motivate să facă meciuri bune.

 

FOTO: Cristina HUTU / Creative Fortitude