Irina Camelia Begu - Magda Linette, primul meci al întâlnirii Polonia - România din Calificările Billie Jean King Cup 2022. Programul complet al celor două zile de tenis de la Radom

14.04.2022


Tragerea la sorți a stabilit ordinea în care vor juca cele mai bune două jucătoare de simplu din echipele României și Polonia în Calificările Billie Jean King Cup 2022.

Astfel, nr. 1 în echipa României, Irina Camelia Begu intră prima pe teren, vineri, de la ora 14, pentru a juca împotriva nr. 2 din Polonia, Magda Linette.

Meciul lor va fi urmat de cel în care Mihaela Buzărnescu o întâlnește pe Iga Swiatek, nr. 1 în echipa Poloniei și nr. 1 în clasamentul WTA.

Sâmbătă, de la 12, ora României, sunt programate alte trei întâlniri: Iga Swiatek - Irina Camelia Begu, Magda Linette - Mihaela Buzărnescu și Magdalena Frech / Alicija Rosolska - Andreea Mitu / Andreea Prisăcariu.

La conferința de presă care a urmat tragerii la sorți echipa României s-a arătat încrezătoare în șansele ei.
Dar iată ce au declarat cele patru jucătoare și căpitanul nejucător Horia Tecău:

Irina Begu

• Nu simt o presiune anume, am mai fost în această postură. Încerc să gestionez cât mai bine emoţiile şi sper ca experienţa să mă ajute. Cu Magda Linette am jucat destul de recent cu ea, e o jucătoare extrem de solidă, se mişcă bine în teren. Voi încerca să variez cât mai mult. Ne-am şi antrenat la Miami împreună, aşa că ştiu oarecum cum joacă, dar şi ea la fel. Ne cunoaştem destul de bine şi voi încerca să fac un meci cât mai bun;

Andreea Mitu

• Mă bucur că am fost convocată, chiar dacă pe ultima sută de metri. Cred că am un nivel destul de bun de joc, aşa că aştept meciurile;

Mihaela Buzărnescu

• Anul trecut venisem la echipă din Columbia, de pe o altă suprafaţă, acum lucruriloe sunt puțin diferite;

• Mă bucur să fiu alături de echipă şi încerc să iau ca pe o nouă provocare fiecare participare în Billie Jean King Cup. Vreau să nu mă mai gândesc la ce a fost în trecut, ci la ce e în prezent şi poate fi în viitor. Nu am nimic de pierdut şi vreau să fac cel mai bun meci. Vin după o perioadă de pauză din cauza unei accidentări la umăr. Pentru mine totul e un bonus. Faptul că voi juca împotriva numărului 1 mondial este doar un lucru pozitiv. Am doar de câştigat din acest meci, aşa că sunt hotărâtă şi bucuroasă de acest meci;

Andreea Prisacariu

Îi aşteptăm cu drag şi cu entuziasm pe fani și eu mă bucur că vor face sacrificiul de a fi lângă noi pentru că ştiu cât de greu e să vii din România.

Horia Tecău

• Este prima experienţă pentru mine, o să mă bucur de ea. Am avut câteva momente mai grele, dar după ce echipa a fost stabilită şi am început pregătirea lucrurile au mers normal. Suntem pregătiţi pentru a juca mâine. Alina Tecşor e de mulţi ani antrenor la echipă, le cunoaşte foarte bine pe fete şi pot spune că lucrăm bine împreună. Avem o echipă foarte sudată.