Giulia Popa și Yannick Alexandrescu au câștigat Selecția Națională U14 a FRT

02.05.2022

Terenurile din cadrul Centrului Național de Tenis au găzduit ediția din acest an a Selecției Naționale U14 a FRT, un turneu care a adunat la start cei mai buni jucători români de la această categorie de vârstă.

Giulia Safina Popa (CSM Oradea) a câștigat Grupa D cu trei victorii din trei meciuri, pentru ca în Turneul final al fetelor să reușească alte trei victorii și să ocupe în final primul loc.

Pe locul doi a terminat Andreea Diana Soare (Clubul Sportiv Medgidia), cea care a câștigat Grupa C, cu trei victorii din trei meciuri, și a reușit alte două victorii din trei meciuri în turneul final.

Locul 3 la Selecția din acest an a fost ocupat de Maia Burcescu (CS Dinamo București), câștigătoare a Grupei B cu trei victorii și cu o victorie în Turneul Final.

Trei victorii în Grupa A a reușit și Yannick Alexandrescu (ACS Stejarii Country Country Club București) care a câștigat această Selecție cu două victorii din trei meciuri în Turneul Final.

Tot două victorii în trei meciuri a reușit și Cezar Bentzel (CSS Dinamo Brașov) în turneul final, victorii care i-au adus în final locul 2.

Locul 3 în turneul de simplu al băieților a fost ocupat de Sergiu Urzică (CSM Moinești) care a reușit și el tot două victorii în cele trei meciuri ale Turneului Final.

Disputate în premieră la o Selecție Națională U14, turneele de dublu au oferit multe meciuri foarte disputate, campionii din acest an fiind, la dublu fete, Maia Burcescu (CS Dinamo București) / Mateea Minculescu (Asoc. TC Bright), și, la dublu băieți, Rareș Rugină (TC Focșani) și Cezar Bentzel.

În finala de dublu a fetelor Maia Burcescu și Mateea Minculescu au trecut cu 7-5, 7-5, de perechea Eva Andreea Munteanu (CS Dinamo București) / Sara Maria Dragnea (CS Dinamo București), în vreme ce, în finala de dublu a băieților, Rareș Rugină și Cezar Bentzel au trecut cu 2-6, 6-4, 10-8, de perechea Alejandro Berge Bourescu (CSS 6 București) / Matei Todoran (CS Transilvania 2010).

REZULTATE TURNEU FINAL FETE

REZULTATE TURNEU FINAL BĂIEȚI

REZULTATE GRUPE FETE

REZULTATE GRUPE BĂIEȚI

REZULTATE DUBLU FETE

REZULTATE DUBLU BĂIEȚI