Patricia Goina și Dragoș Cazacu au câștigat Campionatele Naționale Individuale de vară U18

16.05.2022

În organizarea Clubului CSM Oradea, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, s-a desfășurat ediția 2022 a Campionatelor Naționale Individuale de vară U18.

După o săptămână de tenis de calitate și meciuri disputate, Patricia Goina și Dragoș Cazacu au câștigat titlurile de campioni naționali.

Legitimată la CSM Oradea, Patricia Georgiana Goina, cap de serie nr. 3, s-a impus în trei seturi în finala de simplu a fetelor cu 6-0, 1-6, 6-3, în fața favoritei nr. 2, Elena Ruxandra Bertea, de la CS Dinamo București.

Cap de serie nr. 1 în turneul de simplu al fetelor, Carmen Andreea Herea (ACS Tennis Team București) a câștigat finala mică cu colega ei de club, Anastasia Alexia Safta, aceasta din urmă retrăgându-se în momentul în care era condusă cu 7-5, 2-1.

Dragoș Nicolae Cazacu, de la Tenis Club Bright Constanța, cap de serie nr. 3 la ediția din acest an, este noul campion al României după ce s-a impus în finală cu 6-2, 6-2, în fața lui Gabriel Ghețu, de la CS Dinamo București, jucător de nici 15 ani venit din calificări.

Finala mică a probei de simplu băieți nu a mai avut loc, medalia de bronz revenindu-i lui Radu David Țurcanu (TC Victor Hănescu) după ce Eric-David Verdeș (TC Winners Cluj-Napoca) s-a retras încă din faza semifinalelor.

Carmen Herea și Anastasia Safta, care au jucat finala mică la simplu, au făcut pereche în turneul de dublu fiind favoritele nr. 1, statut pe care l-au și respectat. Cele două au câștigat titlul național după o finală în trei seturi, 1-6, 6-2, 10-8, cu favoritele nr. 2, Patricia Goina și Floriana Popovici, și ea de la CSM Oradea.

În finala mică a acestei probe, Oana-Bianca Marinescu (Sorana Sp. Club Târgoviște) și Ana Maria Tornean (CS Intersport Arad) au trecut cu 6-1, 6-3, de perechea Ioana-Miruna Cristea (CS Dinamo București) și Briana Maria Spătaru (LPS-CSS Pitești).

În turneul de dublu al băieților nu s-a nici jucat finala mare, din cauza accidentării lui Eric-David Verdeș, care a făcut pereche cu Zoltan Teszari (CSM Oradea), titlul național revenind perechii David Manu (Asociatia TC Sun) și Cristian Marton (CS Dinamo București), și nici finala mică.

Medaliile de bronz au revenit perechii Gabriel Ghețu / Cristian Măgureanu (Asociația CS Junior Pro Tennis) care a beneficiat de retragerea perechii Denis Adrian Mocanu (CS Dinamo București) / Vlad Valentin Roman (Viva Tenis Club).

În proba de dublu mixt a acestor Campionate Naționale, cu 24 de echipe pe tablou, titlul a fost câștigat de perechea Anastasia Safta / Alexandru Dumitru, ambii de la ACS Tennis Team București, care s-au impus cu 6-3, 6-2, în finala jucată împotriva perechii Ana Maria Tornean / Alexandru Andrei-Tudor (Asociația Club Sportiv Orizont).

Medaliile de bronz au revenit perechii Maria Aldea (CSS 6 București) / Dragoș Bucurescu (CS Dinamo București) după ce perechea Bertea Ruxandra / Denis Adrian Mocanu s-a retras.

TABLOU FINAL SIMPLU FETE

TABLOU FINAL SIMPLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL DUBLU FETE

TABLOU FINAL DUBLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL DUBLU MIXT