Maia Burcescu și Sergiu Urzică au câștigat Campionatele Naționale Individuale de vară U14

15.05.2022

După o săptămână de tenis de cea mai bună calitate, pe terenurile din cadrul Centrului Național de Tenis al FRT, avem numele campionilor naționali ai României la categoria U14.

După o finală foarte disputată, de trei seturi, Maia Ilinca Burcescu (CS Dinamo București), cap de serie nr. 2, s-a impus cu 6-7(6), 7-6(5), 6-3, în fața favoritei nr. 3, Giulia Safina Popa (CSM Oradea).

Podiumul probei de simplu fete a fost completat de Alexia Tatu (CS Ten Club Tenis Buzău), care a câștigat cu 6-3, 6-1, finala mică jucată cu Sonia Butuc-Cerchez (CS Dinamo București).

Disputată a fost și finala de simplu a băieților, cea în care Sergiu-Constantin Urzică (CSM Moinești), cap de serie nr. 4, a trecut cu 7-6(5), 7-5, de Alejandro Berge Nourescu (CSS 6 București), cap de serie nr. 3.

În finala mică a probei de simplu a băieților Cezar Bentzel (CSS Dinamo Brașov) a câștigat, 6-4, 6-4, întâlnirea cu David Popa (CS Elite Pantelimon).

Campioană la simplu, Maia Burcescu a câștigat și titlul de la dublu, probă în care a făcut pereche cu Mateea Minculescu de la Tenis Club Bright Constanța.

Maia și Mateea au câștigat cu 6-1, 7-6(5), finala jucată cu perechea Ingrid Ioana Sănduleasa /Simona Gabriela Roșu, ambele de la CS Elite Pantelimon.

În finala mică a probei de dublu fete Eva Munteanu și Sara Dragnea, ambele de la CS Dinamo București, au trecut cu 1-6, 7-6(3), 10-8, de perechea Ana Varsa (CS Major București) / Sara Bălan (CS Dinamo București).

Cezar Bentzel și Alejandro Berge, capii de serie nr. 3 în proba de dublu băieți, au câștigat titlul de campioni naționali după 6-4, 7-5 în finala jucată cu favoriții nr. 2, Luca-Ștefan Prunescu-Niță și David Popa, ambii de la CS Elite Pantelimon.

Medaliile de bronz au revenit perechii favorite 1, Sergiu Urzică și Yannick Alexandrescu (ACS Stejarii Country Club București), care s-a impus cu 6-2, 6-3, în fața perechii favorite 4, Matei Breazu (CS Dinamo București) / Laurențiu Badea (CS Major București).

REZULTATE FINALE SIMPLU FETE

REZULTATE FINALE SIMPLU BĂIEȚI

REZULTATE FINALE DUBLU FETE

REZULTATE FINALE DUBLU BĂIEȚI