Românii au câștigat toate finalele Dr. Oetker Junior Trophy 2022. Cea mai bună participare românească din istoria de peste un deceniu a turneului de la București

22.05.2022


Ediția a X-a a Dr. Oetker Junior Trophy a fost, de departe, cea mai bună pentru jucătorii noștri din întreaga istorie, dominarea românilor fiind cvasitotală.


Compatrioții noștri au câștigat toate finalele Dr. Oetker Junior Trophy, atât la simplu, cât și la dublu, la feminin și la masculin. Astfel, în turneul de simplu băieți Matei Todoran a câștigat Dr. Oetker Junior Trophy, după ce l-a învins în finală, scor, 6-1, 6-0, pe Sergiu Urzică.„În finală am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale mele din acest turneu. Mă bucur că am reușit să mă concentrez. Sper să mai am cât mai multe meciuri la fel. În primul rînd, vreau să le mulțumesc părinților mei pentru toată susținerea. Antrenorului, sparring-ului și tuturor celor care m-au ajutat. Este incredibil acest turneu Dr. Oetker Junior Trophy. Îmi place extrem de mult, iar organizarea foarte bună. Un turneu poate mai bun decât Petit As”, a declarat Todoran.


Așa cum spuneam, triumf românesc și în turneul de simplu al fetelor, Giulia Safina Popa reușind să-și adjudece trofeul la ”Dr. Oetker Junior Trophy”, după ce a învins-o în finală, scor 6-2, 4-6, 6-1, pe Alexia Ioana Tatu.


„Este un rezultat excepțional pentru mine, nu mă așteptam la așa ceva. Sunt foarte mândră de mine și mulțumesc echipei mele. E un progres foarte bun și vreau să pot să joc mai bine decât am făcut-o aici. Dedic victoria tatălui meu, antrenorului meu. O am model pe Simona Halep. O organizare extrem de bună, mi-a făcut plăcere să vin la Dr. Oetker Junior Trophy”, a declarat Giulia.


Dublul Annabel Hristova (GBR)/ Flavia Elena Ogrezeanu (ROU) a câștigat titlul după ce a învins perechea românească Sonia Erika Butuc Cerchez/ Ilinca Sagmar cu 4-6, 6-4, 10-5.

George Cosac (Președinte F.R. Tenis) „La cea de-a zecea ediţie a Dr. Oetker Junior Trophy am avut meciuri extraordinare, cu finale câștigate de români. O contribuție extraordinară a avut Dr. Oetker, pe această cale îi mulțumim (...) Este cel mai mare turneu din sud estul Europei, care crește de la an la an. Sperăm ca această generație să asigure viitorul tenisului românesc”.

Dublul Yannick Theodor Alexandrescou/ Sergiu Urzică a câștigat fără prea mari emoții proba de dublu a băieților la Dr. Oetker Junior Trophy după ce a învins în finală, cu  6-3, 6-1, dublul David Popa/ Luca Ștefan Prunescu Niță.

Trofeul Fair Play „in memoriam Florența Mihai” a fost câștigat de Alexia Ioana Tatu, finalista de la simplu a Dr. Oetker Junior Trophy.

Sonia Butuc Cerchez și Ștefan Petre au câștigat turneele de consolare

Și în turneul de consolare am avut parte de succese ale românilor, de asemenea după finale 100% românești.
În turneul fetelor, Sonia Erika Butuc Cerchez s-a impus în ultimul act cu 4-2, 4-1, în fața favoritei nr. 1, Thea Marcu, pentru ca Ștefan Ilie Bogdan Petre să câștige Consolările băieților după ce s-a impus cu 4-2, 5-3, în fața lui Laurențiu Albert Cristian Badea.

Sponsorul oficial al turneului organizat de Federația Română de Tenis este Dr. Oetker România, iar promotorul competiției este Harmony Advertising.

Brandurile care susțin turneul, despre care puteți afla informații pe juniortrophy.ro, sunt: Aqua Carpatica, Regina Maria, Pizza Ristorante de la Dr. Oetker, Paula Pudding de la Dr. Oetker si Bambino Party de la Angelli.