Alexia Iulia Mărginean și Teodor Călin Știrbu au câștigat Campionatele Naționale Individuale de Vară U16

28.05.2022

Campionatele Naționale Individuale de Vară U16, ediția 2022, organizate de Federația Română de Tenis  pe terenurile Centrului Național de Tenis din București, și-au desemnat câștigătorii în toate cele cinci probe.

În turneul de simplu al fetelor, la finalul unui meci de două seturi, Alexia Iulia Mărginean, de la Asociația Arse Sport Club, s-a impus cu 6-1, 6-4, în fața Dianei Ioana Simionescu (cap de serie nr. 2, de la Asociația Club Sportiv Junior Pro Tennis) și este noua campioană a României.

Podiumul probei de simplu fete a fost completat de Sofia Maria Bărbulescu (CS AS Club Politehnica) care a câștigat cu 6-3, 6-1, finala mică jucată cu Andrada Ekaterina Komarov (CS Dinamo București).

De un meci de două seturi am avut parte și în finala de simplu a băieților, una câștigată de Teodor Călin Știrbu (ATC Elite Tg. Jiu). De altfel, Teodor, cap de serie nr. 2, nu a pierdut niciun set în actuala ediție a Campionatelor Naționale Individuale de Vară U16 și s-a impus cu 6-3, 6-4, în fața favoritului nr. 1, Gabriel Ghețu (CS Dinamo București).

Finala mică a probei de simplu băieți nu s-a mai disputat, locul 3 revenindu-i lui Rareș Teodor Pieleanu (TC Victor Hănescu) care a beneficiat de abandonul lui Constantin Radu (TC Stănică Craiova).

Titlul de campioane naționale la dublu a revenit favoritelor cu nr. 3, Andrada Komarov și Sofia Bărbulescu, după o finală câștigată cu 6-0, 6-4, în fața perechii Alexandra Anghel (CS Dinamo București) / Iris Zbranca (LPS-CSS Constanța), favoritele cu nr. 2.

Finala mică, pentru medaliile de bronz, a fost mai disputată, perechea cap de serie 4, Maria Eliza Teodorescu (LPS Mircea Eliade) / Alexia Maria Patru (ATC Elite Tg. Jiu) impunându-se cu 6-0, 2-6, 10-7, în fața favoritelor nr. 1, Diana Simionescu și Anca Ștefania Sauciuc (ACS Academia de Tenis Herăstrău București).

Doi jucători de TC Victor Hănescu, Rareș Pieleanu și Radu David Țurcanu, capi de serie nr. 3, sunt campionii României în proba de dublu băieți, după o finală câștigată cu 7-5, 6-3, în fața favoriților nr. 2, Teodor Știrbu / Luca Preda (Tenis Club Bright Constanța).

În finala mică, pentru locul 3, s-au întâlnit patru jucători de la CS Dinamo București, meciul fiind câștigat de perechea Gabriel Ghețu / Radu Costantin Paisvant, capii de serie nr. 1, care s-a impus cu 6-4, 6-1, în fața dublului Vladimir Grințescu / Matei Varbanciu.

Finală foarte echilibrată în proba de dublu mixt a acestor Campionate Naționale, titlul fiind câștigat de favoriții principali ai probei, Alexia Patru / Gabriel Ghețu, care au trecut cu 6-7(4), 6-2, 10-8, de capii de serie nr. 2, Alexandra Anghel / Rareș Pieleanu.

La fel de echilibrată a fost și finala mică, pentru medaliile de bronz, câștigată cu 3-6, 6-4, 10-4, pe perechea favorită 3, Anamaria Oana (CS Dinamo) / Matia Curuia (Asociația Arse Sport Club), în fața dublului cap de serie 4, Diana Simionescu / Vladimir Grințescu.

TABLOU FINAL SIMPLU FETE

TABLOU FINAL SIMPLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL DUBLU FETE

TABLOU FINAL DUBLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL DUBLU MIXT