Sărbătoare cu emoție și spectacol, la evenimentul de retragere din viața sportivă a lui Horia Tecău

11.06.2022

Unul dintre cei mai consacrați jucători de tenis români din ultimele decenii, Horia Tecău s-a retras din activitate vineri, 10 iunie a.c., printr-un eveniment emoționant și spectaculos găzduit de Sala Sporturilor BT Arena din Cluj-Napoca, în cadrul Sports Festival.

În fața a peste 7.500 de spectatori, în cadrul unor partide demonstrative, au evoluat, pe lângă sărbătoritul serii, Simona Halep, suedezul Robert Lindstedt (fost partener de dublu), Bethanie Mattek Sands (fosta parteneră de dublu mixt, alături de care Horia a câştigat titlul la Australian Open), Andrei Pavel şi Marius Copil. Pe teren au mai intrat Gabriel Trifu, Patrick Mouratoglou (antrenorul Simonei Halep), Emil Boc (primarul Municipiului Cluj Napoca), Stere Halep (tatăl Simonei) și Romeo Tecău (tatăl lui Horia).

La începutul meciurilor, organizatorii au pregătit un film despre cariera lui Horia Tecău, vicecampion olimpic şi triplu câştigător de Grand Slam la dublu şi dublu mixt, iar Ilie Năstase i-a oferit cadou racheta de lemn cu care a devenit nr. 1 ATP, cu semnătura lui.
Partidele, la care au fost prezenți Președintele Federației Române de Tenis - George Cosac și Directorul General Răzvan Itu, au fost arbitrate în scaun de către tânărul Andrei Brisc, certificat White Badge Chair Umpire.

În deschidere, gemenele Iulia şi Olia Mosienko, din Ucraina, semifinaliste ale emisiunii "Românii au talent 2022", au susţinut un număr de acrobaţii intitulat simbolic: "Am avut un vis de pace".

Seara s-a încehiat cu sute de autografe acordate de Horia Tecău pentru toţi copiii prezenți în sală, pe care marele nostru sportiv i-a invitat alături de el, pe teren, pentru un show de confetti.

Sursa: Reusita.ro

Foto: Sports Festival