Ana Varsa și Iulius Stoica au câștigat FR Tennis Trophy, turneu Tennis Europe organizat de FRT în București

12.06.2022


Un nou turneu Tennis Europe de succes organizat de Federația Română de Tenis pe terenurile Centrului Național de Tenis din București, un turneu câștigat de jucătorii români atât la simplu cât și la dublu.

FR Tennis Trophy, turneu Tennis Europe U14, de Categoria 3, a adunat la start peste 120 de jucători din România, o participare impresionantă, iar campionii de la simplu sunt Ana Varsa și Iulius Stoica.

Ana Ioana Varsa, jucătoare legitimată la CS Major București, a câștigat o finală foarte disputată cu Ioana Ștefania Boian, de la ACS Tennis Team București, cu scorul final de 4-6, 6-2, 7-5.

Iulius Maximus Stoica, de la CS Dinamo București, a avut nevoie de două seturi, 6-1, 6-4, pentru a se impune în finala cu Lucian Ștefan Andrei, de la TC Coreco Iași.

În turneul de dublu al fetelor, în finală, s-au întâlnit primele două echipe favorite, campioane fiind Sonia Erika Butuc Cerchez (CS Dinamo București) și Karina Maria Capuzu (Asoc. Harry Tennis Club). Cap de serie nr. 2, dublul din România a câștigat cu 2-6, 6-2, 10-2, întâlnirea cu favoritele 1, tot din România, Ioana Ștefania Boian și Kenzie Ana Rabbat (Daimon Sport Club).

Finală sută la sută românească și în proba de dublu băieți, cu un rezultat final interesant. Finaliștii de la simplu, Iulius Stoica și Lucian Ștefan Andrei au făcut pereche la dublu și au devenit campioni după ce au trecut cu 6-4, 6-4, de Lucian Albert Cristian Badea (CS Major București) și Jan Patrick Sinescu ( Tennis Club Dav & Sin).
Ceremonia de premiere a fost efectuată de Directorul General al FRT, domnul Răzvan Itu, și de Directorul turneului, domnul Gheorghe Văideanu, Director Tehnic al FRT.

Arbitrul principal competiției a fost Răzvan Dinicoiu, fiind ajutat de arbitrii Dușa Cristian, Voina Bogdan și Irimianu Lidia.