Andreea Olariu și Patrick Bolduț, noii campioni ai României la Categoria U12

19.06.2022

Campionatul Național Individual de vară U12, ediția 2022, și-a desemnat campionii, la finalul unei săptămâni cu tenis de foarte bună calitate.

Organizată de Federația Română de Tenis pe terenurile de la Centrul Național de Tenis din București, ediția din acest an a fost câștigată, la simplu, de Andreea Olariu și Patrick Bolduț.

În finala turneului de simplu fete s-au întâlnit favoritele cu nr. 2 și 3, jucătoarea mai bine clasată, Andreea Olariu (CS Sport 4 Fun Timișoara), reușind să se impună cu 6-2, 6-2, în fața Mariei Pop (AS CS AS Club Politehnica București).


În finala mică, pentru medalia de bronz, favorita nr. 1, Andreea Kurta (LPS Mircea Eliade București) a câștigat cu 6-2, 6-3, partida cu favorita nr. 4, Alexia Maria Brabete (CSS Alexandria).

Și finala de simplu a băieților a adus față în față doi dintre primii patru capi de serie, Patrik David Bolduț (ACS Sergiu Carp Tennis Zalău) , favorit 3, impunându-se cu 6-3, 6-2, în fața lui Lucas Alexandru Milos (CS Sport 4 Fun Timișoara), favoritul principal al probei de simplu băieți.

Cap de serie nr. 5 la aceste Campionate Naționale, David Cercel (AS Tenis Club Curtea de Argeș), a câștigat medalia de bronz după ce s-a impus cu 6-2, 6-0 în finala mică jucată cu David Ioan Arcip (CS Lechner Tennis School Brașov), cap de serie nr. 4.

Finaliste în proba de simplu, Maria Valentina Pop și Andreea Olariu au făcut pereche în proba de dublu reușind să câștige titlul național fără să piardă set. În finala jucată împotriva perechii Irina Cretan (TC Wilsor București) / Ruxandra David (CS Tenis Club Champion București), Maria și Andreea s-au impus cu 6-1, 6-3.

În finala pentru medaliile de bronz, favoritele nr. 3, Boros Ștefania (CSM Brăila) și Andreea Kurta au dispus cu 6-2, 6-3, de o pereche formată din Fabienne-Andreea Daradics și Andreea Ștefania Isar, ambele legitimate la CS Văideanu Brașov.

Finala de dublu băieți a fost, de departe, cea mai disputată finală a acestei ediții, titlul de campioni revenind favoriților 1, Lucas Milos și Andrei Radu (CS Tenis Cub Champion București), care au câștigat cu 6-4, 6-7(4), 15-13, în fața favoriților nr. 2, David Cercel și Patrik Bolduț.

În finala mică a probei de dublu băieți, favoriții nr. 3, Karlo Piticaru (AS Club Sportiv Tenis Nord Bucovina) și Tudor Alexandru Preda (CSA Steaua București) au câștigat cu 6-3, 6-3, întâlnirea cu Ștefan Chindriș (CS Tineretului Vâlcean) / David Ioan Arcip, capi de serie nr. 4.

TABLOU FINAL SIMPLU FETE

TABLOU FINAL SIMPLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL DUBLU FETE

TABLOU FINAL DUBLU BĂIEȚI