European Junior Championship 14&Under – Tennis Europe: Ce adversari are România

25.06.2022

European Junior Championship 14&Under și-a stabilit programul de disputare a meciurilor. România trebuie să treacă de două echipe pentru a merge la turneul final din Italia.

European Junior Championship 14&Under - Tennis Europe începe duminică, la ora 9.30, la Slobozia.

Opt echipe naționale se vor confrunta pentru a prinde unul dintre cele două locuri ce asigură prezența la turneul final din Italia.Cum se va juca la European Junior Championship 14&Under - Tennis Europe

La turneul semifinal se joacă în sistem eliminatoriu, echipele câștigătoare urmând a avansa în fazele superioare.

Pentru a termina pe locurile 1 - 2 participantele România, Bosnia-Herțegovina, Suedia, Slovenia, Ucraina, Portugalia, Grecia și Marea Britanie sunt obligate să câștige primele două meciuri pe care le vor disputa.

În acest caz ele vor închide turneul organizat de Tennis Europe cu o finală ce va stabili formația care merge de pe locul 1 la turneul final din Italia, statut ce îi va conferi un avantaj printr-un joc cu o echipă de pe locul 2 la unul dintre cele patru turnee semifinale.

România va debuta cu echipa din Bosnia-Herțegovina

România, în componența Alexia Ioana Tatu, Giulia Safina Popa și Maia Ilinca Burcescu, fete pregătite de antrenorul Lucian Popa, este cotată ca favorită principală a competiției semifinale ce are loc la Slobozia.

Reprezentantiva României va juca în primul meci cu echipa națională din Bosnia-Herțegovina și pornește cu prima șansă având în vedere pozițiile în clasamentul european ale componentelor celor două echipe.

Meciul va începe duminică, 26 iunie, imediat după festivitatea de deschidere a competiției, programată să înceapă la ora 9.30.

Partida se va disputa pe terenul 5 al bazei sportive Tenis Con din Slobozia.

Programul complet al zilei de duminică

În afara meciului dintre România și Bosnia-Herțegovina, duminică, în prima zi a turneului, se mai disputa trei confruntări, toate cu începere imediat după festivitatea de deschidere.

Grecia va întâlni Marea Britanie chiar pe terenul 1 al bazei sportive ce găzduiește European Junior Championship 14&Under - Tennis Europe.

Pe terenul 8 se dispută partida dintre Portugalia și Ucraina iar pe terenul 9 joacă Suedia și Slovenia.

Se vor juca două meciuri de simplu și un meci de dublu. Accesul în tribune este gratuit!

Luni, 27 iunie, câștigătoarele vor intra în careul de ași al turneului și vor juca în meciuri decisive pentru calificarea la turneul final.

Acesta este un eveniment internațional organizat de Clubul Sportiv Satori, în calitate de organizator licențiat Tennis Europe, și realizat cu sprijinul Federației Române de Tenis, Consiliului Județean Ialomița, Primăria Slobozia, Premier Com SRL, Agro Oil Service SRL, Ampa Agri, Tenis Con SRL, care a pus la dispoziție baza sportivă unde se desfășoară competiția (zona Catedralei Episcopale).

Serviciile medicale pe durata turneului sunt asigurate de clinica de recuperare medicală COMO Clinic, iar apa și hrana vor fi furnizate de Apa Azuga și Dr. Oetker, care oferă 300 de pizza pentru copii și voluntari.

 

 

TEXT: infoialomita.ro