Naționalele U14 de fete și băieți, victorii importante pentru România la Campionatul European pentru Juniori

26.06.2022

Zi importantă pentru tenisul românesc cu un debut spectaculos al Echipelor Naționale U14 de fete și băieți la ediția din acest an a Tennis Europe Summer Cups, Campionatul European pe echipe.

Organizat la Slobozia de Clubul Sportiv Satori, în calitate de organizator licențiat Tennis Europe, cu sprijinul Federației Române de Tenis, Consiliului Județean Ialomița, Primăriei Slobozia, partenerului principal Orion, firmelor Premier Com SRL, Agro Oil Service SRL, Ampa Agri, Comoclinic, Dr. Oetker, Apa Azuga și a clubului Tenis Con, care a pus la dispoziție baza sportivă, turneul de calificare Tennis Europe Summer Cups U14 la fete a avut un start perfect pentru România.

Alexia Ioana Tatu, Giulia Safina Popa și Maia Ilinca Burcescu, pregătite de antrenorul Lucian Popa, sunt fetele care au câștigat cu 3-0 meciul cu Bosnia și Herțegovina, o întâlnire dominată categoric de compatrioate noastre.
Maia Ilinca BURCESCU - Tea Kovacevic 6-2, 6-1, Giulia Safina POPA - Alona Brzina 6-1, 6-1, și Maia Ilinca BURCESCU / Alexia Ioana TATU - Ena Becirovic/Tea Kovacevic 6-2, 6-1, sunt rezultatele obținute de românce în prima zi, pentru ca luni, în cea de-a doua zi a acestui turneu de calificare, România să joace cu Suedia în semifinale. O victorie asigura prezența în finală dar și calificarea la turneul final din 1-3 iulie.

România - Spania 2-1, în turneul de calificare al băieților de la Valencia. Victorie dramatică a băieților noștri

În timp ce fetele jucau la Slobozia, băieții din Naționale U14 a României, Cezar Ștefan Bentzel, Yannick Theodor Alexandrescou și Sergiu Urzică, însoțiți de antrenorul Alexandru Ghiță, au reușit un rezultat foarte, foarte bun la Valencia, în fața țării gazdă, Spania.

Cezar Ștefan BENTZEL - Andres Pereiro Lopez 6-1, 6-4, Yannick Theodor ALEXANDRESCOU - Valentin Gonzalez-Galino 2-6, 4-6, și Cezar Ștefan BENTZEL/Sergiu URZICĂ - Valentin Gonzalez-Galino / Andres Pereiro Lopez 6-3, 3-6, 17-15, sunt rezultatele care au asigurat o victorie dramatică a României, cu 2-1, scor care a însemnat și calificarea în semifinale.

Pentru un loc în finală și prezența la Turneul final, naționala de băieți a României trebuie să învingă Croația, luni.