Zi istorică pentru tenisul U14 din România: Echipele naționale de fete și băieți s-au calificat la turneele finale

27.06.2022

Luni, 27 iunie 2022, este o zi de referință pentru tenisul românesc, ambele echipe U14 naționale, de fete și băieți, reușind calificarea la turneul final al Campionatului European pentru Juniori, care va avea loc în perioada 1-3 iulie a.c., în Loana - Italia (pentru fete), respectiv Valencia - Spania (pentru băieți).


La Slobozia, fetele pregătite de Lucian Popa au dispus în semifinale de Suedia, cu 2-1, și vor juca finala fazei zonale a Europa Cup cu Marea Britanie, care a trecut, cu același scor, de Ucraina. România s-a impus în ambele jocuri de simplu, prin Maia Ilinca Burcescu, care a trecut cu 6-4, 6-1 de Lea Nilsson, în timp ce Alexia Ioana Tatu a învins-o pe Tiana Tian Deng, cu 6-2, 6-3, așa încât victoria nordicelor la dublu a fost una de palmares, perechea Lea Nilsson - Isabel Skoog trecând cu 6-1, 6-4 de cuplul Giulia Safina Popa - Alexia Ioana Tatu.

Turneul de la Slobozia a fost organizat de Clubul Sportiv Satori, în calitate de organizator licențiat Tennis Europe, cu sprijinul Federației Române de Tenis, Consiliului Județean Ialomița, Primăriei Slobozia, partenerului principal ORION, firmelor Premier Com SRL, Agro Oil Service SRL, Ampa Agri, Comoclinic, Dr. Oetker, Apa Azuga și a clubului Tenis Con, care a pus la dispoziție baza sportivă.

„Este fantastic, ne-am calificat în finala europeană, este senzațional! Primul obiectiv a fost atins, acum să sperăm să învingem mâine Marea Britanie. Fetele au fost extraordinare. Au jucat excelent chiar dacă a fost foarte cald și astăzi. Probabil mîine, la finală, va fi și mai cald, plus că se va acumula și oboseala primelor două zile de competiție. Avem un adversar greu, Marea Britanie este o echipă tare dar, pas cu pas, cu ambiție și dăruire, le trecem pe toate", a spus pentru infoialomita.ro, imediat după al doilea meci de simplu câștigat, Lucian Popa, antrenorul României.

Meciul pentru desemnarea câștigătoarei turneului semifinal de la Slobozia, dintre România și Marea Britanie, care a învins Ucraina cu 2-1, se va disputa marți, 28 iunie, pe arena Tenis Con din localitate.

Programul meciurilor de marți, 28 iunie, care vor începe de la ora 9.30, este următorul:
Bosnia-Herțegovina - Grecia (meci pentru locul 7)
Slovenia - Portugalia (meci pentru locul 5)
Ucraina - Suedia (meci pentru locul 3)
România - Marea Britanie (meci pentru locul 1).

URMĂREȘTE MECIURILE DE MARTI, 28.06, ALE ECHIPEI ROMÂNIEI AICI. 

Băieții rămân pentru turneul final la Valencia

După ce a învins Spania, echipa gazdă, într-un meci în care au salvat nu mai puțin de 8 mingi de meci (!), echipa României a învins în cea de-a doua zi Croația, cu scorul general de 3-0. În partidele de simplu, Cezar Ștefan Bentzel l-a învins pe Ivan Jovanovic, cu 6-2, 6-0, iar Yannick Theodor Alexandrescou a dispus tot în două seturi, 7-5, 6-1 de Rafael Behr. În partida de dublu, perechea Yannick Theodor Alexandrescou - Sergiu Urzică a dipus de cuplul Rafael Behr - Ryan Zuberbuehler cu scorul de 4-2, 4-2.
Marți, 28 iunie, de la ora 15, România, care îl are ca antrenor pe Alexandru Ghiță va juca finala cu Slovenia, care a dipus de Suedia cu 2-1, după ce a pierdut primul joc de simplu.