Naționala de fete U14 a României a câștigat faza zonală de la Slobozia a European Summer Cups 2022. Turneele finale, la fete și la băieți, se joacă în Italia și Spania

29.06.2022

Echipa feminină de tenis U14 a României a câștigat finala de la Slobozia a fazei zonale a European Summer Cups 2022, acest Campionat European pe echipa la 14 ani, impunându-se în fața selecționatei din Marea Britanie cu scorul general de 2-1, revenind de la 0-1.

În primul joc, Giulia Safina Popa a cedat, scor 3-6, 0-6, în fața sportivei Mika Stojsavljevic, pentru ca apoi Alexia Ioana Tatu să o învingă, cu 6-2, 6-4, pe Arabella Loftus.

Meciul decisiv a fost cel de dublu, în care primul set a fost adjudecat in-extremis de către fetele antrenorului Lucian Popa cu 7-6 (6), pentru ca în al doilea set Maia Ilinca Burceascu și Ioana Alexia Tatu să câștige cu 6-2 în fața perechii Arabella Loftus - Mika Stojsavljevic.

Astfel, România a confirmat victoriile din primele două zile, când s-a impus cu 3-0 în fața echipei Bosnia și Herțegovina și cu 2-1 în fața Suediei.

„Am reușit, an de an, să creștem calitatea acestui turneu și este o bucurie și o onoare că Tennis Europe ne-a încredințat organizarea lui pentru 7 ani, aceasta fiind a cincea ediție. Ceea ce s-a întâmplat la Slobozia este un imbold pentru tinerii sportivi din localitate, antrenori și parteneri, pentru că toți au văzut ce vizibilitate are această competiție, transmisă live în toate cele 8 țări care au avut echipe în concurs", a precizat Cristi Ursu, organizatorul fazei zonale de la Slobozia.

Turneul de calificare a fost organizat de Clubul Sportiv Satori, cu sprijinul Federației Române de Tenis, al Consiliului Județean Ialomița, Primăriei Slobozia, firmelor Premier Com SRL, Agro Oil Service SRL, Ampa Agri, și cu ajutorul Tenis Con SRL, care a pus la dispoziție baza sportivă.

Serviciile medicale pe durata turneului au fost asigurate de clinica de recuperare medicală COMO Clinic, iar apa și hrana au fost furnizate de Apa Azuga și Dr. Oetker, care a oferit 300 de pizza pentru copii și voluntari.

Băieții Naționalei U14 a României joacă la Turneul Final tot în Valencia

În schimb, calificați deja la turneul final după victoriile obținute la Valencia (Spania) în primele două zile de întreceri, băieții însoțiți de antrenorul Alexandru Ghiță au cedat în finală, scor 1-2 la general, în fața Sloveniei, punctul României fiind adus de victorie lui Cezar Ștefan Bentzel, cu 6-4, 6-2, în fața lui Ziga Sesko.

Turnele finale ale Campionatului European pentru Juniori vor avea loc în perioada 1-3 iulie a.c., în Loana - Italia (pentru fete), respectiv Valencia - Spania (pentru băieți).