Echipele României au debutat azi la turneele finale ale European Summer Cup 2022

01.07.2022

Vineri, 1 iulie 2022, au debutat turneele finale ale European Summer Cups, care au loc la Valencia, în Spania (pentru băieți), respectiv Loano, în Italia (pentru fete).

Calificate la turneele finale după rezultatele din această săptămână, de la Slobozia (fetele) și Valencia (băieții), echipele țării noastre au fost învinse în prima zi a acestora.

Băieții au fost la un pas de victorie cu Italia

Echipa masculină a României a pierdut in extremis partida cu Italia, în primul meci, de la faza finală Summer Cups 2022, de la Valencia, oraș unde a obținut calificarea la turneul final, pierzând la limită partida decisivă de dublu.

După partidele de simplu scorul a fost 1-1, Sergiu Urzică pierzând cu 6-2, 6-1 în fața jucătorului Vito Antonio Darderi, în timp ce Cezar Ștefan Bentzel a câștigat cu 6-4, 7-6 (3) partida jucată cu Antonio Marigliano. Decisivă a fost partida de dublu, în care perechea Vito Antonio Darderi - Antonio Marigliano a dispus cu 6-4, 7-5 de cuplul Cezar Ștefan Bentzel - Sergiu Urzică.

Sâmbătă, echipa României, care este însoțită de antrenorul Alexandru Ghiță, va întâlni Austria (care a fost întrecută azi de Bulgaria cu 2-1 la general), într-o partidă contând pentru faza semifinalelor pentru locurile 5-8. În semifinale se vor afla față în față Germania cu Slovenia, respectiv Italia și Bulgaria.

Fetele au fost învinse de Lituania

La fete, echipa României a cedat cu 0-2 la general în fața selecționatei Lituaniei, pierzând ambele partide simplu, așa încât jocul de dublu nu a mai avut loc. În primul meci, Maia Ilinca Burcescu a pierdut cu 6-1, 7-5 în fața sportivei Odeta Panasa, iar Alexia Ioana Tatu a cedat cu 6-3, 6-0 în fața jucătoarei Adelina Lachinova. Meciul de dublu dintre perechile Maia Ilinca Burcescu - Giulia Safina Popa și Marija Lauva - Odeta Panasa nu a mai avut loc. Echipa noastră este însoțită în Italia dea antrenorul Lucian Popa.