Sofia Maria Nakov, campioană la dublu la Izida Cup (Bulgaria), turneu U12; Cezar Ștefan Simion a fost finalist

01.07.2022

Sofia Maria Nakov a câștigat la dublu Izida Cup, alături de partenera sa din Grecia, Lidia Panagiotidou. Turneul de categoria a doua la U12, care a avut loc la Dobrich, în Bulgaria, a fost inclus în circuitul Tennis Europe Junior Tur.

Principale favorite ale turneului din țara vecină, Sofia Maria și Lidia au avut primul tur liber, iar apoi au trecut pe rând de perechea bulgară Dara Dimitrova - Raya Kotseva, cu un dublu 6-1, adjudecându-și finala în fața perechii Aleksandra Nazarenko (Ucraina) - Nikol Nuneva (Bulgaria).

Tot în cadrul probei de dublu, Cezar Ștefan Simion a fost finalist alături de Mark Veinberg (Republica Moldova). Ei au trecut pe rând de Nikola Bozhilov - Danail Petrov (ambii din Bulgaria), cu 6-3, 6-0, apoi tot de o pereche din țara gazdă, Rafael Nedelchiev - Nikolay Rakiev, cu 6-1, 6-0, pentru ca în semifinale să treacă de un alt român, Rareș Dumitrache, care a jucat alături de Ansar Niyeetkaliyev (Kazahstan).

În ultimul act al competiției, cuplul Cezar Ștefan Simion - Mark Veinberg a cedat cu 6-0, 6-2 în fața perechii Adrian Bohme (Germania) - Iordanis Chatzinikolaou (Grecia). În semifinale, câștigătorii competiției au trecut de un cuplu care a inclus încă un jucător din România, Tudor Anghel Verioti, care a făcut pereche cu Bohomplkin (din Ucraina).