Încep turneele de calificare pentru Summer Cups la U12, U16 și U18; România va găzdui turnee la Focșani, Bistrița și Arad

20.07.2022

Joi, 21 iulie, vor începe turneele de calificare pentru Summer Cups, Campionatele Europene de la U12, iar pe 27 iulie vor încep și cele rezervate sportivilor U16 și U18.

La băieți 12 ani, echipa României va juca la Focșani într-o grupă de calificare din care mai fac parte următoarele echipe: Bulgaria, Georgia, Moldova, România, Serbia, Spania, Ucraina și Elveția. Avându-l căpitan de echipă pe Sergiu Carp, echipa noastră este formată din Patrik David Bolduț, Lucas Alexandru Milos și Andrei Radu.

La Fete U12, la Rakovnik, în Cehia, alături de România vor juca Austria, Bosnia și Herțegovina, Cehia, Irlanda, Luxemburg, Slovenia, Spania și Ucriana. Lotul nostru este format din Andreea Kurta, Andreea Olariu și Maria Valentina Pop, Petru Mergheș fiind căpitan de echipă.

La Bistrița, vor evolua echipele de fete de 16 ani din Croația, Olanda, Ungaria, Serbia, Suedia, Turcia și România. Căpitan de echipă este Alex Joițoiu, cele trei sportive care vor juca pentru țara noastră fiind Diana-Ioana Simionescu, Anamaria Federica Oana și Elena Ruxandra Bertea.

La Liberec, în Cehia, băieții de 16 ani vor avea ca adversari echipele din Austria, Bulgaria, Cipru, Cehia, Lituania, Slovacia și Suedia. Căpitanul de echipă Ștefan Pițian îi va avea la dispoziție pe Rareș Teodor Pieleanu, Luca Preda și Călin Teodor Știrbu.

La 18 ani fete, România va juca la Arad alături de Bulgaria, Slovacia și Suedia. Echipa noastră la are în componență pe Cara Maria Meșter, Maria Daciana Ciubotaru și Ștefania Bojică, căpitan de echipă fiind Cosmin Georgescu.