România, două victorii în grupa de calificare de la Focșani a European Summer Cups U12. Sâmbătă joacă ultimul meci din grupă, cu Moldova

23.07.2022

România domină clar grupa sa și a obținut două victorii categorice în primele două partide ale Grupei B de calificare a Zonei D rezervată băieților U12, din European Summer Cups by Dunlop 2022, de la Focșani. Sportivii noștri au învins Bulgaria și Ucraina cu același scor, 3-0 la general, urmând să joace sâmbătă cu Republica Moldova, ultima din grupă.

În partida cu Bulgaria, Andrei Radu l-a învins pe Vladimir Tzonkov, cu 6-2, 6-2, Patrik David Bolduț l-a învins pe Boris Borisov cu 6-2, 6-3, iar în partida de dublu Patrik David Bolduț și Lucas Alexandru Milos s-au impus în fața perechii Georgi Georgiev/Vladimir Tzonkov, cu 6-4, 6-4.

În cel de-al doilea meci, echipa noastră a învins Ucraina, tot cu 3-0, victoriile în partidele de simplu fiind reușite de Andrei Radu, care l-a învins, cu 6-1, 6-1 pe Yurii Osika, iar Lucas Alexandru Milos a trecut de Alexandr Tiutchenko, cu 6-2, 6-7 (3), 6-4. În partida de dublu, perechea Patrik David Bolduț/Andrei Radu s-a impus, cu 6-2, 6-3 în fața cuplului Pavlo Hrytskiv/Yurii Osika.

Echipa României este compusă din Patrik David BOLDUȚ (ACS Sergiu Carp Tennis Club), Lucas Alexandru MILOȘ (CS Sport 4 Fun Timișoara) și Andrei RADU (CS Tenis Club Champion București), iar antrenorul Sergiu CARP este Căpitan.

În Grupa A a turneului de la Focșani, Spania a obținut și ea două victorii și este pe primul loc după două etape.