România a câștigat, la fete U12, grupa de calificare a European Summer Cups de la Rakovnik, din Cehia

23.07.2022

Echipa națională de fete a României U12 a câștigat detașat Zona A  a European Summer Cups by Dunlop 2022 de la Rakovnik, din Cehia, obținând trei victorii din tot atâtea partide disputate, devansând echipa gazdă (care a avut două victorii), Spania (un succes) și Irlanda, care nu a câștigat niciun set.

În partida cu Spania, fetele noastre s-au impus în ambele meciuri de simplu, prin Maria Valentina Pop, care a trecut de Briana Manarro Meneu, scor 6-4, 6-1 și prin Andreea Olariu, care a dispus mai greu, scor 6-4, 3-6, 7-5, de Paola Pinera Celorio. În ultima partidă a confruntării cu ibericele, la dublu, perechea Andreea Olariu/Maria Valentina Pop a cedat cu un simetric 2-6 în fața cuplului Briana Navarro Meneu/Paola Pinero Celorio.

În cel de-al doilea meci, România a învins Irlanda, cedând doar trei game-uri în trei meciuri! Astfel, Andreea Kurta a învins-o, cu 6-2, 6-0, pe Rosie Kennedy, Andreea Olariu a trecut cu 6-0, 6-0 de Sienna Maccarthy, iar la dublu, perechea Andreea Kurta/Maria Valentina Pop s-a impus cu 6-0, 6-1 în fața cuplului Sienna Maccarthy/Alicia Sutton.

În ultima partidă, cu echipa gazdă, echipa noastră s-a impus cu 2-1. Andreea Kurta a învins-o pe Karolina Smidova, cu 6-1, 6-0, iar în celălalt joc de simplu, Andreea Olariu a cedat, 4-6, 0-6 în fața sportivei Jana Kovackova. În meciul decisiv de dublu, Andreea Olariu și Maria Valentina Pop s-au impus cu 6-3, 7-5 în fața perechii Gloria Levinski/Karolina Smidova.

Echipa României, condusă de antrenorul Petru MERGHEȘ, este formată din Andreea OLARIU (CS Sport 4 Fun Timișoara), Maria Valentina POP (CS AS Club Politehnica București) și Andreea KURTA (LPS Mircea Eliade București) .

În partida decisivă pentru calificarea la turneul final, România va juca duminică, 24 iulie, cu selecționata din Bosnia și Herțegovina.