Naționalele de băieți și fete U12 ale României s-au calificat la Turneul Final al Campionatului European pe echipe din Franța. Victorii categorice pentru sportivii noștri la Focșani și Rakovnik

24.07.2022

Evoluții impresionante pentru Naționalele de băieți și fete U12 ale României în turneele de calificare disputate în a doua jumătate a acestei săptămâni, ele reușind să se califice la Turneul Final al Campionatului European pe echipe – 12 & Under European Summer Cups by Dunlop 2022 fără să piardă vreo întâlnire.

La Focșani, acolo unde Tenis Club Focșani, în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea și Federația Română de Tenis, a organizat acest turneu de calificare, România a obținut patru victorii la rând toate cu același scor categoric de 3-0. În Grupa B, băieții noștri, Patrik David BOLDUȚ (ACS Sergiu Carp Tennis Club), Lucas Alexandru MILOȘ (CS Sport 4 Fun Timișoara) și Andrei RADU (CS Tenis Club Champion București), antrenați de Sergiu CARP, care este și Căpitanul echipei, au trecut, pe rând de Bulgaria, Ucraina și Moldova. În semifinale, în care a jucat cu locul 2 din Grupa A, România nu a avut nicio emoție cu Elveția: Andrei RADU - Noël Kim Bachmann 6-2, 6-1, Patrik David BOLDUȚ - Delano Streich 6-3, 6-4 și Lucas Alexandru MILOS/Andrei RADU - Noël Kim Bachmann/ Sam Van de Langenberg 4-1, 4-1.

În urma acestui rezultat, România se califică la turneul final, programat în Franța, la Dijon, în perioada 4-7 august 2022. Alături de România merge la turneul final și Spania, care a câștigat cea de-a doua semifinală.

Sportivele Andreea OLARIU (CS Sport 4 Fun Timișoara), Maria Valentina POP (CS AS Club Politehnica București) și Andreea KURTA (LPS Mircea Eliade București), însoțite de antrenorul Petru MERGHEȘ, au reprezentat România în Cehia, la Rakovnik, la turneul de calificare U12 fete al Campionatului European pe echipe – 12 & Under European Summer Cups by Dunlop 2022, și după ce au dominat grupa lor de calificare au câștigat și întâlnirea cu Bosnia și Herțegovina, locul 2 din cealaltă grupă.

România s-a impus cu un categoric 3-0 în această semifinală, cu 6-0 la seturi și cu doar șase game-uri câștigate de adversare: Maria Valentina POP - Tara Jokic 6-0, 6-1, Andreea OLARIU - Tea Kovacevic 6-0, 6-3 și Andreea KURTA/Maria Valentina POP - Tea Kovacevic/Zana Kunosic 6-1, 6-1.

Și Naționala U12 de fete a României merge la turneul final al Campionatului European de echipe, alături de Austria, care a câștigat semifinala cu Cehia, Turneul Final fiind programat tot în perioada 4-7 august, tot în Franța, dar la Ajaccio.