Eva Maria Ionescu și Gabriel Ghețu, victorie pentru România la FOTE 2022 de la Banska Bistrica. Eva Ionescu merge mai departe și în proba de simplu

27.07.2022

Eva Maria Ionescu și Gabriel Ghețu au adus victoria echipei României în proba de dublu mixt la categoria 16 ani, în turul al doilea a celei de-a 16-a ediții a Festivalului Olimpic pentru Tineret European, care se desfășoară la Banska Bistrica, în Slovacia. Cei doi au învins cu 6-0, 6-3 echipa Irlandei, formată din Rachel Deegan și Eoghan Jennings.

Eva Maria Ionescu, legitimată la AS Tenis Club Curtea de Argeș, a câștigat și partida pe care a jucat-o miercuri, 27 iulie, în turul al doilea pe tabloul de simplu, ea impunându-se cu un dublu 6-3 în fața sportivei Eva Nikolova, reprezentanta Bulgariei. În primul tur, Eva Ionescu a învins-o fără drept de apel, 6-0, 6-0, pe Altea Hajrizi.

În schimb, Gabriel Ghețu, de la CS Dinamo București, a fost învins în turul doi de către Linus Legerbohm, din Finlanda, cu 6-4, 6-4, după ce în primul tur s-a impus fără să cedeze vreun game (6-0, 6-0) în fața sportivului din Armenia, Avetik Ghazaryan.

La ediția din acest an a Festivalului Olimpic pentru Tineret European de la Banska Bistrica, care are loc în perioada 24-31 iulie, România mai este reprezentată la cel mai înalt nivel și de domnul Răzvan Itu, Director General al Federației Române de Tenis și membru în Consiliul de Administrație al Tennis Europe.

Domnul Itu este Delegatul Tehnic al Federației Europene de Tenis la competițiile de tenis, el fiind, de altfel, și Președintele Departamentului de Juniori al Tennis Europe.