România, victorii pe linie în prima zi a grupelor de calificare la European Summer Cups

28.07.2022

Toate cele trei echipe ale României au obținut victorii în prima zi a turneelor de calificare pentru European Summer Cups, două dintre acestea fiind gazduite de Bistrița și Arad.

Echipa de fete U16 a României a învins reprezentativa Ungariei, la Bistrița, care găzduiește meciurile Zonei D a European Summer Cups, cu scorul general de 2-1 și va juca joi, 28 iulie, pentru un loc în finala din grupă cu Olanda. Tricolorele (căpitan de echpă Alex Joițoiu) au câștigat ambele meciuri de simplu, Anamaria Federica Oana impunându-se în fața sportivei Kitti Molnar, cu 6-4, 6-1, în timp ce Elena Ruxandra Bertea a învins-o pe Melinda Biro, cu 6-3, 6-2. În meciul de dublu, care mai conta doar pentru palmares, perechea Melinda Biro/Kitti Molnar a câștigat partida cu Anamaria Federica Oana/Diana-Ioana Simionescu, cu 3-6, 7-6(5), 10-7.

Și băieții de la U16 vor juca astăzi pentru calificarea în finala grupei, la Liberec, în Cehia, contra Austriei, după ce ieri au învins cu 3-0 la general echipa Lituaniei. Călin Teodor Știrbu s-a impus, cu 6-2, 6-1, în fața lui Nikita Gavrilonoks, Luca Preda i-a administrat un dublu 6-1 sportivului Stefans Audrins, iar în meciul de dublu, în care au evoluat aceiași jucători de la simplu, România (căpitan de echipă Ștefan Pițian) s-a impus cu 6-1, 6-2.

La fete U18, meciurile echipei noastre (căpitan de echipă: Cosmin Georgescu) se desfășoară la Arad, și aici tricolorii câștigând meciul din prima zi, cu 3-0 la general, în fața Suediei. La simplu, Maria Daciana Ciubotaru a învins-o, cu 6-2, 6-0, pe June Bjork, iar Cara Maria Meșter a trecut de Tilde Stromquist, cu scorul de 7-5, 3-6, 6-1. La dublu, perechea Ștefania Bojica/Maria Daciana Ciubotaru a câștigat cu 6-4, 6-2 în fața cuplului Tilde Jagare/Tilde Stromquist.