Eva Ionescu și Gabriel Ghețu au asigurat României o medalie de argint la Festivalul Olimpic pentru Tineret European. Vineri joacă finala de la dublu mixt pentru aur

28.07.2022


Rezultat foarte bun pentru tenisul românesc la ediția din acest an a Festivalului Olimpic pentru Tineret European (FOTE), ediție găzduită de orașul slovac Banska Bistrica.

Eva Maria Ionescu (AS Tenis Club Curtea de Argeș) și Gabriel Ghețu (CS Dinamo București) au jucat azi două meciuri în proba de dublu-mixt a turneului de tenis de la Banska Bystrica 2022, și le-au câștigat pentru a-și asigura cel puțin medalia de argint.

În sferturile de finală, Eva și Gabi au trecut în doar două seturi, 6-2, 6-4, de slovenii Kovacic Nala și Angeli Paolo, pentru ca în semifinale să se impună cu 6-3, 3-6, 10-5, în fața unor polonezi, Czajka Antonina și Wazny Alan.

Vineri, în finala acestei probe, România va întâlni echipa Slovaciei, care a câștigat cea de-a doua semifinală a zilei, în fața Finlandei.

Eva Maria Ionescu se descurcă foarte bine și în turneul de simplu și tot azi, zi în care ea a jucat nu mai puțin de trei partide, și-a asigurat prezența în semifinale. Eva Ionescu a trecut în sferturile de finală de o jucătoare din Spania, Gatell Pelaez Marina, pe care a învins-o fără prea mari emoții, cu 6-3, 6-2.

Pentru un loc în finală, Eva joacă vineri, de la ora 10, ora locală, cu o reprezentantă a gazdelor, Jamrichova Renata, cu care se va reîntâlni și la ora locala 14.30 în finala probei de dublu mixt.