Eva Maria Ionescu și Gabriel Ghețu, argint și bronz pentru România la Festivalul Olimpic pentru Tineret European 2022

29.07.2022

Turneul de tenis al Festivalului Olimpic pentru Tineret European (FOTE) 2022, găzduit de orașul slovac Banska Bistrica, a fost unul foarte bun pentru noi prin prisma celor două medalii pe care jucătorii români de tenis le-au adus României.

Cea mai valoroasă dintre acestea a fost obținută de Eva Maria Ionescu (AS Tenis Club Curtea de Argeș) și Gabriel Ghețu (CS Dinamo București) în proba de dublu-mixt, o medalie de argint după finala jucată cu reprezentanții gazdelor.

Perechea Jamrichova Renata și Balascak Daniel a a câștigat cu 6-4, 7-5, întâlnirea cu compatrioții noștri, Eva Ionescu și Gabriel Ghețu, care vor primi medalii de argint pentru parcursul lor de la această competiție.

Tot vineri, Eva Maria Ionescu a reușit să aducă o a doua medalie pentru România la Festivalul Olimpic pentru Tineret European, în proba de simplu, după ce a jucat vineri alte trei meciuri.

Pe lângă finala mare de la dublu mixt, Eva a mai jucat în semifinale și în finala mică la simplu.

Dimineață, în penultimul act, Eva Ionescu a fost învinsă cu 6-4, 5-7, 7-5, de slovaca Jamrichova Renata, pentru ca, peste doar câteva ore să joace în finala pentru medalia de bronz. Finală pe care a câștigat-o fără prea mari probleme, 6-3, 6-3, cu reprezentanta Italiei, Nosei Aurora.