Ioana Gașpar și Vasile Antonescu au câștigat prima ediție a Diami Trophy Slobozia

31.07.2022

Ioana Gașpar și Vasile Antonescu au fost protagoniștii primei ediții a turneului național DIAMI TROPHY Slobozia, organizat de Federația Română de Tenis și Clubul Sportiv SATORI Slobozia, parteneri fiind firma TELETEXT și Consiliul Județean Ialomița, cei doi sportivi câștigând atât în proba de simplu, cât și la dublu.

Ioana Gașpar, principala favorită, și-a adjudecat finala cu Alexandra Iordache fără emoții, ea cedând primele două ghemuri abia atunci când conducea pe tabelă cu 6-0 și 5-0, impunându-se cu 6-2.

„Le mulțumesc celor care au venit să ne vadă și să ne susțină în zilele turneului. A fost o plăcere pentru mine să joc la Slobozia, a fost o surpriză plăcută să văd cât de bine a fost organizat DIAMI TROPHY. Mulțumiri speciale celor de la COMO CLINIC care s-au ocupat de refacerea sportivilor după meciuri dificile, jucate pe o vreme caniculară", a spus Ioana Gașpar.

Finala de la simplu masculin i-a adus față în față pe primii doi favoriți ai turneului, Vasile Antonescu și Bogdan Borza. Vasile Antonescu a câștigat primul set cu 6-4, revenind de la 3-4, iar Bogdan Borza și-a luat revanșa în setul secund, cu 6-3. În setul decisiv diferența a fost făcută de doar câteva puncte, Vasile Antonescu impunându-se cu 6-3.

„Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest turneu, le mulțumesc copiilor de mingi și arbitrului de scaun, precum și sponsorilor DIAMI TROPHY. M-am simțit foarte bine să joc din nou aici, Slobozia este a doua casă a mea, aici am crescut. A fost un turneu minunat, sper să faceți cât mai multe ediții și să le câștig eu pe toate!", a declarat Vasile Antonescu.

Ioana Gașpar s-a impus și la dublu, unde a făcut pereche chiar cu Alexandra Ioradache, cea pe care o învinsese cu doar câteva ore înainte în finala probei de simplu. Cele două s-au impus, cu 6-0, 6-3, în fața cuplului Alexia Iancu/Ioana Macoș.

La masculin, Vasile Antonescu și Vladimir Filip au câștigat cu un dublu 6-4 finala disputată cu Ștefan Andreescu/Dan Munteanu.

"Felicitări tuturor celor care au venit să joace la prima ediție DIAMI TROPHY Slobozia și, în mod special, celor care au câștigat. Mulțumim și celor care au fost în aceste zile în tribune, să le fie alături și să îi susțină", a declarat Diana Crișan, reprezentanta partenerului oficial DIAMI.