Maia Ilinca Burcescu a câștigat titlul de dublu la Dueren, la un turneu Tennis Europe U14 de Supercategorie

31.07.2022


Evoluție foarte bună pentru Maia Ilinca Burcescu (CS Dinamo București) în Germania, la Dueren, la "Internationale Deutsche Tennismeisterschaften U14", turneu Tennis Europe de Supercategorie, cea mai valoroasă serie de turnee din Europa.

Compatrioata noastră a câștigat titlul de dublu, probă în care a făcut pereche cu slovaca Kali Supova, cele două reușind ca în finala cu perechea Daria Koreshkova / Marta Mariia Makarova să revină după ce au pierdut primul set și să se impună, la mare luptă, cu 3-6, 6-4, 11-9.

În turneul de simplu, Maia Ilinca Burcescu a ajuns până în sferturile de finală, fiind învinsă greu, în trei seturi, de o jucătoare din Cehia care avea să și câștige turneul.

Tot la simplu, alte trei reprezentante ale României, Alexia Ioana Tatu (CS Ten Club Tenis Buzău), Giulia Safina Popa (CSM Oradea) și Diana Andreea Soare (Clubul Sportiv Medgidia), au avut evoluții bune, reușind să ajungă, fiecare, până în turul 3.

Diana Soare a pierdut în fața aceleiași jucătoare din Cehia cu care a jucat și Maia Burcescu, iar Alexia Tatu a pierdut întâlnirea cu o jucătoare din Germania care a jucat finala probei de simplu.