Ana Bogdan, prima finală WTA din carieră la Varșovia. Salt de 33 de locuri în clasamentul mondial pentru compatrioata noastră

01.08.2022

Ana Bogdan a făcut un salt de 33 de locuri în clasamentul mondial, de pe locul 108 până pe 75, după ce a jucat prima finală la simplu a carierei în circuitul WTA, în cel de-al 76-lea turneu. La Varșovia, într-un turneu de categoria WTA 250, Bogdan a fost învinsă în ultimul act al competiției de Caroline Garcia, din Franța, cu 6-4, 6-1, câștigând 180 de puncte în clasamentul mondial.

Caroline Garcia a produs una dintre marile surprize ale turneului din capitala Poloniei, învingând-o în sferturile de finală chiar pe numărul 1 mondial, Iga Swiatek (reprezentanta gazdelor), acesta fiind al 9-lea titlu de simplu din cariera jucătoarei din Franța.

La Warșovia, Ana Bogdan le-a învins pe rând pe Nuria Parrizas Diaz, din Spania, cu 6-4, 7-6 (3), pe Katerina Sinaikova, din Cehia, cu 6-0, 6-4, pe Laura Pigossi, din Brazilia, cu 6-1, 6-1 și pe Kateryna Baindl, din Ucraina, ajunsă în semifinale din postura de lucky looser, cu 7-5, 7-5.

Ana Bogdan este favorită nr. 3 la BCR Iași Open, turneu 125 WTA care se joacă în această săptămână la Baza Sportivă Ciric și o va întâlni în runda inaugurală pe Oana Simion (450 WTA), beneficiară a unui wild-card, jucătoare aflată pentru prima dată pe tabloul principal la un WTA. Simion a obținut wild-cardul, o premieră în cariera sa, după ce a învins-o sâmbătă pe ieșeanca Ilinca Amariei.