România, locul 3 la Billie Jean King Cup Juniors, turneu organizat de GS TennisClub Bistrița

03.08.2022

În grupa European Summer Cups U16 de la Bistrița, echipa României s-a clasat pe locul al treilea, competiția terminându-se cu victoria Serbiei și calificarea echipelor Serbiei si Olandei, care vor merge mai departe la faza finală din Cehia.

România, reprezentată de Diana Simionescu, Federica Oana și Ruxandra Bertea, a câștigat prima întâlnire contra echipei Ungariei, cedând în semifinale contra puternicei echipe a Olandei. În meciul pentru locurile 3-4, fetele noastre au învins echipa Croației cu scorul general de 2-1.

Clasamentul final a fost următorul:
1. Serbia
2. Olanda
3. ROMÂNIA
4. Croația
5. Suedia
6. Turcia
7. Ungaria

"Suntem onorați că am reușit să organizăm acest eveniment sportiv internațional pentru al patrulea an consecutiv. De-a lungul celor patru ediții, printre jucătoarele care au pașit pe zgura de la GS TennisClub Bistrița, le amintim pe: Ane Mintegi del Olmo - Spania (câștigătoare de Wimbledon 2021 la fete), Diane Parry - Franța (fost nr. 1 mondial la juniori în 2019 și 77 WTA în prezent, cu prezență pe tabloul principal în turul 3 de la Roland Garros de anul acesta, trecând de Barbora Krejcikova - campioana Roland Garros 2021), Oksana Selekhmeteva - Rusia (câștigătoare de US Open și Roland Garros la dublu la juniori), Diana Shnaider - Rusia (câștigătoare de Wimbledon 2021 și Australian Open 2022 la dublu la juniori), iar anul acesta olandeza Rose Marie Nijkamp, cu origini românești (câștigătoare Wimbledon 2022 la dublu la juniori) și sârboaica Mia Ristic (actuala campioană europeană la 16 ani)", a declarat Cristian Pungovschi, Directorul turneului organizat de GS TennisClub Bistrița.

Partener oficial în organizarea competiției a fost Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, sponsori principali au fost TeraSteel, Dedeman, TeraPlast, RCB Electro '97, Destine Broker, Express Motors, ceilalți sponsori fiind Panoramic Colibița, Rombat, Intex Nasaud, Comelf, Tabita Tour, Marsh, Carmolact Monor, Centana și CML Bistrița.

La buna desfășurare a turneului și-au adus contribuția și arbitrii Raluca Izabella Băcescu - Arbitru Principal, Eugen Gănescu, Andra Coprean și Darius Șomolan - arbitrii de scaun.