Bucureștiul va găzdui primul turneu WTA după o pauză de 3 ani! Țiriac Fundation Tropy este o competiție de categorie 125 WTA

03.08.2022

Centrul Naţional de Tenis din București va găzdui, în perioada 10-18 septembrie 2022, în aer liber, pe zgură, turneul de tenis Tiriac Fundation Trophy, de categorie 125 WTA, care va fi oganizat de Fundaţia Ţiriac. Acesta este primul turneu WTA organizat în București în ultimii trei ani, directorul său fiind Cosmin Hodor.

"Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureştiul pe harta internaţională a turneelor de tenis. Scopul Fundaţiei Ţiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiţii vine să completeze misiunea Fundaţiei. Iată că după o pauză de trei ani, iniţiativa Fundaţiei Ţiriac face ca Bucureştiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranţă voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază şi încredere tenisului românesc", a declarat Ion Ţiriac.

Turneul WTA 125 de la Bucureşti va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare şi un tablou de dublu cu 8 echipe și va oferi premii totale în valoare de 115.000 dolari şi 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană.

„Cu siguranţă acest turneu WTA 125 organizat într-o săptămână strategică din calendarul tenisului va oferi o experienţă relevantă atât jucătorilor consacraţi, cât şi noilor vedete ale sportului alb care vor concura pentru un titlu prestigios în faţa unei mulţimi pasionate", a declarat Steve Simon, Preşedinte WTA.

Biletele pentru acest turneu vor fi puse în vânzare de către Federaţia Română de Tenis la sfârşitul lunii august.