Ana Bogdan - la simplu și Andreea Roșca - la dublu, în semifinale la BCR Iași Open

06.08.2022

România are două jucătoare în semifinalele turneului de tenis BCR Iași Open, de categorie 125 WTA, organizat la Baza sportivă Ciric în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Federația Română de Tenis, aceastea fiind Ana Bogdan (la simplu) și Andreea Roșca (la dublu).

Ana Bogdan (locul 75 WTA) s-a calificat fără emoții, în numai 68 de minute, pentru a doua săptămâna la rând în semifinalele unui turneu de tenis (ea a făcut finală la Warșovia), după ce a învins-o clar, scor 6-1, 6-2 pe Ekaterine Gorgodze (Georgia, 147 WTA). Pentru un loc în finală, Ana se va duela cu revelația turneului de la Iași, Darya Astakhova (Rusia, 256 WTA), jucătoare în vârstă de 20 de ani, venită din calificări, care a învins-o în sferturile de finală pe Paula Ormaechea (Argentina, 248 WTA), cu scorul de 6-4, 6-0. La dublu, Astakhova face pereche cu Andreea Roșca, ele urmând să joace sâmbătă pentru un loc în finală.

În cealaltă semifinală de la WTA 125 BCR Iași Open se vor întâlni Maja Chwalinska (Polonia, 160 WTA) și Panna Udvardy (Ungaria, 93 WTA). Semifinalistele turneului de la Iași vor fi recompensate cu câte 5.300 de dolari și 57 de puncte WTA, învinsa din finală va încasa 8.000 de dolari și 95 de puncte WTA, iar campioana va pleca acasă cu 15.000 de dolari și 160 de puncte WTA. Panna Udvardy este la a 8-a victorie consecutivă, după ce s-a impus, săptămâna trecută, la turneul ITF de 60.000 de dolari de la Cordenons, Italia, ea câștigând aceste meciuri în minimum de seturi. Adeversara sa din semifinale, Maja Chwalinska s-a calificat după ce a învins-o pe Rebeka Masarova (23 de ani, numărul 156 mondial, din Spania), cu 6-3, 4-6, 6-2.

Tot la dublu, ieșeanca Andreea Prisăcariu s-a oprit în sferturile probei de dublu la BCR Iași Open, după un meci dramatic în care sportiva noastră și partenera sa Anita Husaric (Bosnia Herțegovina) au ratat o minge de meci în fața cuplului Angelina Gabueva / Anastasia Zakharova, cap de serie nr. 2, scor 6-3, 4-6, 9-11.

Programul zilei de sâmbătă, 6 august, Terenul Central (cu începere de la ora 13.00)

Darya Astakhova (Rusia, Q) - Ana Bogdan (România, Nr. 3) / semifinală simplu
Maja Chwalinska (Polonia) - Panna Udvardy (Ungaria, Nr. 2) / semifinală simplu
Andreea Lazaro Garcia/Despina Papamichail (Spania/Grecia) - Darya Astakhova/Andreea Roșca (/România) / semifinală dublu.

Foto: Cristina Huțu