România, medalii de argint la Campionatul European pe echipe U12, TE Summer Cups din Franța. Andreea Olariu - cea mai bună jucătoare a turneului

08.08.2022

Echipa României a câștigat medaliile de argint după ce s-a clasat pe locul al doilea la turneul final al ediției cu numărul 29 a Campionatelor Europene pe echipe U12, Tennis Europe Summer Cups, care a avut loc la Ajaccio, în Franța, iar Andreea Olariu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului, ea primind trofeul Jean-Pierre Stefani!

În finală, România a cedat la limită, 1-2, cu Slovacia, Andreea Olariu învingând-o pe Sofia Rachela Kocisova, cu 7-6(2), 6-2. În celelalte două partide, Maria Valentina Pop a cedat, 4-6, 4-6, în fața sportivei Viktoria Novakova, iar în jocul de dublu perechea Olariu/Pop a fost învinsă, scor 5-7, 5-7, de cuplul Sofia Rachela Kocisova/Viktoria Novakova.

Clasamentul final al competiției a fost următorul: Slovacia, ROMÂNIA, Germania, Austria, Marea Britanie, Croația, Polonia și Italia.

Echipa României pentru turneul de calificare și pentru turneul final a fost formată din jucătarele Andreea OLARIU (CS Sport 4 Fun Timișoara), Maria Valentina POP (CS AS Club Politehnica București) și Andreea KURTA (LPS Mircea Eliade București), însoțite de antrenorul Petru MERGHEȘ.

La băieți, trofeul a revenit echipei Cehiei, în competiția desfășurată la Dijon, tot în Franța, care a dispus în finală cu 2-0 la general de Spania. Pe locurile următoare s-au situat Franța, Germania, ROMÂNIA, Finlanda, Slovacia și Italia.

În meciul pentru locurile 5-6, România a învins, cu 2-1 la general, formația Finlandei, după ce Lucas Alexandru Milos a dispus în două seturi, 6-3, 6-2, de Alex Toumolin, iar Andrei Radu a trecut, în 3 seturi, de Aatu Niemela: 6-4, 2-6, 6-2. În partida de dublu, s-au impus nordicii, perechea Kaius Ketola/Alex Toumolin trecând, cu 4-2, 4-1, de cuplul Patrick David Bolduț/Lucas Alexandru Milos.

Patrik David BOLDUȚ (ACS Sergiu Carp Tennis Club), Lucas Alexandru MILOȘ (CS Sport 4 Fun Timișoara) și Andrei RADU (CS Tenis Club Champion București), însoțiți de antrenorul Sergiu CARP, au reprezentat România atât în calificări, cât și la turneul final.