Irina Camelia Begu - Irina Bara, meciul zilei de joi, 15 septembrie, la Tiriac Foundation Trophy presented by Kaufland. Rezultatele zilei de miercuri

14.09.2022

Ziua de miercuri, 14 septembrie, nu a fost una favorabilă jucătoarelor din România angrenate în proba de dublu la "Țiriac Foundation Trophy presented by Kaufland", cel mai important turneu de tenis organizat în București în ultimii ani, turneu din Circuitul WTA 125, programat în perioada 10-18 septembrie 2022, la Centrul Național de Tenis.

Irina Bara și Gabriela Lee (ambele din România), în foto, au fost eliminate astăzi în proba de dublu a turneului de la București, după ce au pierdut dramatic match tie break-ul jucat împotriva perechii Anastasia Detiuc/Miriam Kolodziejova (ambele din Cehia), cu scorul de 10-8. Reprezentantele noastre au câștigat primul set cu 6-3, dar l-au pierdut pe al doilea cu 6-2, fiind învinse apoi în setul decisiv.

Raluca Olaru (România) și Laura Pigossi (Brazilia) au fost eliminate și ele azi, în două seturi, scor 5-7, 0-6, de către Reka Luca Jani/Panna Udvardy (ambele din Ungaria).

Rebeka Masarova, din Spania, a fost prima jucătoare calificată în sferturile de finală, după ce a învins-o, în primul meci al zilei, pe arena centrală, pe Anna Bondar, din Ungaria, cu 6-4, 6-2.

La rândul său, Sara Errani (Italia) a fructificat plusul de experiență în fața favoritei numărul 8, Dalma Galfi, din Ungaria, pe care a învins-o după ce a pierdut primul

set cu 6-2, revenind în celelalte două, pe care le-a câștigat cu 6-3, 6-2. Astfel, fostă câștigătoare de Roland Garros, Sara Errani s-a calificat în sferturile de finală ale competiției.

Și Panna Udvardy (Ungaria), favorita numărul 6 a turneului, și-a respectat statutul și a dispus, în trei seturi, de Viktoriya Tomova, din Bulgaria, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-4.

În ultimul joc al zilei de pe tabloul de simplu, Maryna Zanevska (Belgia) a eliminat-o pe Enka Andreeva, cu 6-4, 6-3.

Joi, 15 septembrie, cel mai așteptat meci este cel dintre Irina Camelia Begu și Irina Bara, programat pe arena centrală nu înainte de ora 16.30, meci precedat (nu înainte de ora 14) de o altă partidă în care sunt angrenate jucătoare din România. În proba de dublu, Georgia Crăciun și Cristina Dinu vor juca contra perechii Paula Kania Chodun (Polonia)/Renata Voracova (Cehia).

PROGRAMUL COMPLET AL ZILEI DE JOI, 15 SEPTEMBRIE

TABLOU PRINCIPAL DE SIMPLU

TABLOU PRINCIPAL DE DUBLU

"Țiriac Foundation Trophy prezentat de Kaufland", este un turneu WTA 125 organizat la Centrul Național de Tenis, de către Federația Română de Tenis și susținut de Fundația Țiriac.

Kaufland, Dedeman, Superbet și Allianz Țiriac sunt principalii parteneri ai competiției ce va fi transmisă în direct și în exclusivitate de Digi Sport, competiție organizată și cu sprijinul Ministerului Sportului.

Dr. Oetker, Banca Transilvania, Regina Maria, Aqua Carpatica - băutura oficialăȚiriac Auto - partenerul de mobilitateCasa de bijuterii Malvenskycea care a realizat trofeul, Decathlon, Mobexpert și McCann Worldgroup, contribuie, de asemenea, la buna organizare a turneului de la București, alături de partenerii media Kiss FM, Digi FM și New Age

"Țiriac Foundation Trophy prezentat de Kaufland" oferă premii totale în valoare de 115.000 USD și 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană, costurile totale de organizare ridicându-se la peste 300.000 USD.