Irina Camelia Begu a câștigat prima ediție a Țiriac Foundation Trophy presented by Kaufland, turneu WTA 125 de la București

18.09.2022

Victorie pentru Irina Camelia Begu în prima ediție a turneului Țiriac Foundation Trophy presented by Kaufland, turneu WTA 125 de la Bucureștiprogramat în perioada 10-18 septembrie 2022, la Centrul Național de Tenis, după triumful de astăzi din finală, scor 6-3, 6-3, în fața jucătoarei Reka Luca Jani, din Ungaria!

În fața unor tribune pline, partida fiind sold out, Begu și-a valorificat statutul de favorită numărul 2 și a câștigat primul ei titlu WTA 125, după cele 5 trofee WTA din carieră.

Festivitatea de premiere a fost efectuată de către Președintele Federației Române de Tenis - George CosacIlie Năstase - fosta legendă a tenisului românesc și mondial și fostul campion Horia Tecău.

"Mă bucur foarte mult că am câștigat acest trofeu. M-am simțit extraordinar săptămâna aceasta. A fost un meci de tenis de un nivel foarte înalt, condițiile au fost grele și am fost nevoită să îmi adaptez puțin jocul, dar per total sunt foarte mândră de săptămâna aceasta și mă bucur că am reușit să câștig.
Mulțumesc echipei mele, familei mele, celor de acasă. Am muncit mult toată perioada aceasta, mai ales în America, și mă bucur că s-a văzut. În America am fost o perioadă extrem de lungă, pe un hard extrem de rapid, condiții extrem de diferite față de săptămâna aceasta. Nu pot să zic că zgura este suprafața mea preferată, dar am reușit să fac performanță.
În jocul cu Reka-Luca Jani a trebuit să stau pozitivă și în fiecare moment să fiu acolo. Au existat factori care nu țineau de mine, nu am putut să controlez jocul așa cum am făcut-o în partidele precedente, mai ales din cauza vântului. Nu mă puteam folosi de serviciu, pentru că era greu să îmi arunc mingea. M-am așteptat la aceste condiții de ieri de când am văzut prognoza și am realizat că va fi un meci, din punct de vedere mental, greu"
, a spus, la conferința de presă de după meci, campioana de la București, Irina Camelia Begu.

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac (primul din stânga), a declarat la festivitatea de premiere: "Toți jucătorii de tenis fac acest sport pe banii lor, tot ceea ce ține de performanțele lor ține strict de fondurile personale. Spun acest lucru, pentru că România are foarte mulți campioni în aproape toate domeniile, dar sunt susținuți financiar, iar din acest punct de vedere, jucătorii de tenis sunt speciali și merită această apreciere.
Țiriac Foundation Trophy, la prima ediție, este un turneu deosebit și atunci când un localnic câștigă turneul înseamnă că și-a atins toate punctele pentru a fi o reușită.
Fără sponsorii turneului această competiție nu ar fi putut avea loc și de aceea vreau să le mulțumesc public.
Performanțele jucătorilor de tenis cum sunt Horia Tecău sau Simona Halep se află la ani lumină distanță în fața infrastructurii".

La finele partidei, Irina Begu s-a fotografiat cu copiii de mingi care au fost prezenți la acest turneu.

La buna desfăușurare a turneului WTA 125 de la București și-au adus un aport remarcabil și voluntarii, care au  imortalizat alături de noua campioană, Irina Begu, o imagine cât o amintire de neuitat.

Țiriac Foundation Trophy prezentat de Kaufland", este un turneu WTA 125 organizat la Centrul Național de Tenis, de către Federația Română de Tenis și susținut de Fundația Țiriac.

Kaufland, Dedeman, Superbet și Allianz Țiriac au fost principalii parteneri ai competiției ce a fost transmisă în direct și în exclusivitate de Digi Sport, competiție organizată și cu sprijinul Ministerului Sportului.

Dr. Oetker, Banca Transilvania, Regina Maria, Aqua Carpatica - băutura oficialăȚiriac Auto - partenerul de mobilitateCasa de bijuterii Malvenskycea care a realizat trofeul, Decathlon, Mobexpert și McCann Worldgroup, au contribuit, de asemenea, la buna organizare a turneului de la București, alături de partenerii media Kiss FM, Digi FM și New Age

"Țiriac Foundation Trophy prezentat de Kaufland" a oferit premii totale în valoare de 115.000 USD și 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană, costurile totale de organizare ridicându-se la peste 300.000 USD.