S-au tras la sorți meciurile din partida România - Ungaria din BJK Cup de la Oradea. Ordinea partidelor de vineri și sâmbătă

10.11.2022

Joi, 10 noiembrie 2022, la sediul Primăriei Oradea, a avut loc tragerea la sorți a partidelor din cadrul meciului România - Ungaria, contând pentru Billie Jean King Cup.

Evenimentul il puteți urmări pe noul canal de Youtube al Federației Române de Tenis.

O galerie foto de la acest eveniment găsiți pe pagina oficială de facebook a FRT.

Sorții au decis ca primul meci de simplu, care va avea loc vineri, 11 noiembrie, de la ora 15:00, să se dispute între Ana Bogdan (48 WTA) şi Dalma Galfi (85 WTA), care s-au mai întâlnit o singură dată, în primul tur la Dubai, Ana impunându-se cu 1-6, 6-4, 6-2, în urmă cu 3 ani.

Imagini cu jucătoarele în fața tabloului oficial le găsiți pe noul canal de Youtube al Federației Române de Tenis. 

Cel de-al doilea meci de simplu de vineri va fi între Jaqueline Cristian (148 WTA) şi pe Anna Bondar (71 WTA). Ambele meciuri de până acum s-au încheiat cu victoria jucătoarei din Ungaria: în 2018, la Bucureşti, în optimi, cu 6-2, 7-6 (4) și în 2019, la Curitiba, în semifinale, cu 6-2, 6-4.

Sâmbătă vor avea loc celelalte trei partide. De la ora 13:00, se vor afla față în față Ana Bogdan şi Anna Bondar, jucătoarea noastră câștigând singurul meci direct de până acum, cu 2-6, 6-3, 6-3, în 2019, în primul tur la Istanbul. Va urma confruntarea dintre Jaqueline Cristian şi Dalma Galfi, care nu s-au mai întâlnit până acum.

Proba de dublu va fi sâmbătă, între Monica Niculescu şi Anca Todoni contra perechii Reka Luca Jani/Panna Udvardy.

Ceremonia de tragere la sorţi a meciurilor din cadrul întâlnirii România - Ungaria contând pentru play-off-ul Grupei Mondiale turul I al competiţiei a fost efectuată de arbitrul principal Jane Harvey, alături de care s-au aflat viceprimarul municipiului Oradea, Marcel Dragoş (care a oferit o declaratie in exclusivitate pentru noul canal Youtube al FRT), și preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Ceremonia tragerii la sorți a putut fi urmărită pe pagina de facebook a FRT.

"Luăm fiecare meci la rând. Am pregătit bine această întâlnire. Meciurile de mâine sunt importante, amândouă. Desigur e important cum începi şi cum îţi aduci de partea ta publicul să ai acea energie la început de meci, dar suntem profesionişti, fetele fac asta săptămână de săptămână, sunt obişnuite ca şi atunci când lucrurile nu merg chiar bine să lupte până la capăt. Şi asta vom face", a precizat căpitanul nejucător Horia Tecău.

Echipa Ungariei este alcătuită din Anna Bondar, Panna Udvardy, Dalma Galfi, Reka Luca Jani şi Natalia Szabanin.

Câştigătoarele acestui play-off vor evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, în timp ce învinsele vor evolua în regiunile lor din Grupa I. Aceasta este a zecea confruntare directă în Fed Cup (fostul nume al competiţiei), între echipele reprezentative ale României şi Ungariei, tricolorele obţinând opt victorii.

Sponsori: Dedeman, Banca Transilvania, Digi Sport, Transilvania Open, Konica Minolta, Izvorul Minunilor, De Longhi, Divin Garden, Audi D&C Oradea.

Parteneri: Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul Sportului.
Parteneri media: Digi Sport, Digi FM.

Bilete pentru acest meci pot fi achiziționate online de pe entertix.ro, dar și la Librăria Cărturești, din cadrul Lotus Center, strada Nufărului nr. 30 și de la casele de bilete ale sălii Oradea Arena, începând de joi, 10 noiembrie, ora 12.00 - 19.00, iar vineriși sâmbătă, în zilele partidelor, de la ora 10.00.