România - Ungaria 2-0 după prima zi a întâlnirii de la Oradea din Billie Jean King Cup

11.11.2022

România a avut o zi perfectă în partida cu Ungaria din cadrul Billie Jean King Cup, conducând Ungaria cu 2-0 la general, după victoriile reușite de Ana Bogdan și Jaqueline Cristian în fața Dalmei Galfi, respectiv Anna Bondar, în primele două meciuri de simplu, din Oradea Arena.

Mai întâi, Ana Bogdan s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-4, în fața Dalmei Galfi. Setul întâi a fost fără istoric, însă al doilea a fost caracterizat de echilibru până la 4-4, când Ana a avut din nou un forcing reușit și a adus primul punct României.

O galerie foto de la acest meci găsiți pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis, iar declarațiile Anei de după meci pot fi vizionate pe canalul oficial de Youtube FRT TV.

În jocul al doilea al zilei, Jaqueline Cristian a câștigat după un thriller de aproape trei ore în fața Annei Bondar, cu 6-2, 4-6, 7-6 (3), într-un meci care a avut de toate: răsturnări de scor, puncte spectaculoase, emoții pe teren și în tribune, fani entuziaști, putere de luptă, încredere și în final un succes care duce România la o singură victorie de calificare.

O galerie foto de la meciul susținut de Jaqueline găsiți pe pagina de facebook a Federației Române de Tenis, iar declarțiile sale de după meci sunt pe canalul oficial de Youtube FRT TV.

Câştigătoarele acestui play-off vor evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, în timp ce învinsele vor evolua în regiunile lor din Grupa I. Aceasta este a zecea confruntare directă în Fed Cup (fostul nume al competiţiei), între echipele reprezentative ale României şi Ungariei, tricolorele obţinând opt victorii.

Sâmbătă vor avea loc celelalte trei partide. De la ora 13:00, se vor afla față în față Ana Bogdan şi Anna Bondar, jucătoarea noastră câștigând singurul meci direct de până acum, cu 2-6, 6-3, 6-3, în 2019, în primul tur la Istanbul. Va urma confruntarea dintre Jaqueline Cristian şi Dalma Galfi, care nu s-au mai întâlnit până acum.

Proba de dublu va fi sâmbătă, între Monica Niculescu şi Anca Todoni contra perechii Reka Luca Jani/Panna Udvardy.

Sponsori: Dedeman, Banca Transilvania, Digi Sport, Transilvania Open, Konica Minolta, Izvorul Minunilor, De Longhi, Divin Garden, Audi D&C Oradea.

Parteneri: Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul Sportului.
Parteneri media: Digi Sport, Digi FM.

Bilete pentru acest meci pot fi achiziționate online de pe entertix.ro, dar și la Librăria Cărturești, din cadrul Lotus Center, strada Nufărului nr. 30 și de la casele de bilete ale sălii Oradea Arena, începând de joi, 10 noiembrie, ora 12.00 - 19.00, iar vineriși sâmbătă, în zilele partidelor, de la ora 10.00.