David Dumitru, învingător la Trofeul Kinder Joy of moving Tennis, de la Rafa Nadal Academy

16.11.2022

Trofeul Kinder Joy of moving Tennis, ajuns la a șasea ediție 2022, și-a desemnat câștigătorii la Manacor Rafa Nadal Academy, din Palma de Mallorca, în perioada 30 octombrie - 3 noiembrie.

Cele mai bune rezultate ale sportivilor români au fost obținute de David Dumitru - 10 ani, care a câștigat proba de dublu mixt, partenera fiind o italiancă, Francia Carla Rebecca și de Teodora Lupașcu - 10 ani, care a ocupat locul 3 alături de tatăl ei la proba de dublu copil-părinte.

Din lotul României au mai făcut parte: Edward Neagoș - GS Tennis Club Bistrița - 12 ani, care a ocupat locul 2 pe în turneul de consolări, fiind învins în primul tur al tabloului principal de câștigătorul turneului și Nicola Codrea - 12 ani, care a ajuns în sferturi de finală la simplu. Aceștia au fost însoțiți de Cristian Pungovschi (GS Tennis Club Bistrița), din postura de antrenor oficial din partea Federației Române de Tenis.

Probele de concurs au fost: simplu, dublu mixt (o fată și un băiat din țări diferite, fiind trași la sorți) și dublu copil-părinte.
Trofeul Kinder Joy of moving Tennis, ajuns la cea de-a șasea ediție internațională, s-a născut în anul 2006 dintr-o idee a jucătoarei profesioniste de tenis Rita Grande, fostă campioană a Italiei, în colaborare cu Kinder Joy de mișcare, cu sprijinul Federațiilor locale de Tenis.

Turneul continuă să crească, răspândind, ca întotdeauna, valori de creștere personală, integrare și fair play, cu scopul de a aduce noile generații mai aproape de cultura mișcării.

În ediția din 2022 au fost implicate 12 țări, fete și băieți cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani jucând pe diferitele terenuri de tenis ale națiunilor respective, ei având șansa de a participa la Masterul Internațional care, ca și anul trecut, a avut loc la Rafa Nadal Academy.

Ceea ce face acest turneu special și unic este faptul că fiecare meci se joacă fără arbitri: tinerii jucători au ocazia să se distreze, pe terenul de tenis și în afara ei, și să ofere tot ce este mai bun din ei înșiși, ghidați de un cod de fair-play extrem de educativ.

Kinder Joy of Moving" este un Proiect de responsabilitate socială al International Ferrero Group care inspiră mai mult de patru milioane de copii și familiile lor în mai mult de 30 de țări din întreaga lume, pentru a deveni activi, pentru a se bucura de mișcare și a dezvolta abilități de viață într-un mod vesel și captivant.

În centrul proiectului se află puternica noastră credință că o atitudine pozitivă față de mișcare va face din copiii de azi, adulți mai buni mâine.

 ”Kinder Joy of Moving Tennis Trophy" este un circuit de turnee care unesc copiii din țări diferite porniți în urmărirea distracției și a prieteniei, sufletul acestei competiții.

În Circuit se joacă fără arbitri, iar jucătorii vor respecta Codul fair-play de mai jos.

Codul Fair-Play

Promit în mod solemn:

Să-mi felicit adversarii atunci când câștigă un punct;

Să nu mă bucur când adversarii mei fac o greșeală. Niciodată să nu fur un punct de la adversarii mei și să nu arunc niciodată racheta în aer;

Să mulțumesc și să dau mâna cu adversarii mei la sfârșitul fiecărui meci;

Rudele mele și antrenorul meu promit să nu intervină în timpul meciului;

Să accept deciziile arbitrilor și ale judecătorilor sportivi, conștient că au dreptul să greșească, așa cum și eu pot greși, la fel ca mine, dar, de asemenea, știind că vor face tot posibilul să nu facă nicio greșeală.

Astfel,Kinder Joy of Moving Tennis Trophy", ajuns la cea de-a șasea ediție, este un Circuit internațional de turnee de tenis la nivel mondial pentru băieți și fete cu vârste între 9 și 12 ani, nu mai puțin de patru dintre aceste turnee la categoriile de vârstă U10 și U12 fiind organizate în 2022 în România, de Federația Română de Tenis în parteneriat cu cluburi din țară.