Paul Tetileanu a lansat, la Timișoara, cartea intitulată Primii pași în Tenis

29.11.2022


Într-o lume tot mai mult dominată de psihoza internetului, la Timișoara s-a lansat o carte extrem de interesantă atât pentru pasionații de tenis, cât și pentru profesioniștii din domeniu.

„Primii pași în tenis" este titlul lucrării lui Paul Tetileanu, apărută la editura Art Press, cartea prezentând în cele mai mici amănunte un joc ce se practica la începuturile sale doar la curțile regilor și palatelor artistocraților și care a ajuns unul dintre cele mai îndrăgite sporturi de pe planetă.

„Ideea scrierii acestei cărți a pornit în urmă cu mai multă vreme, când mi-am amintit de perioada primilor ani de juniorat, perioadă când în România nu existau suficiente materiale informative despre jocul de tenis, la care un copil să aibă acces. Chiar și atunci când intra în posesia acestor materiale, ele conțineau multă informație tehnică, însoțită de puține imagini, ceea ce le făcea neatractive pentru copii. Din acest motiv am încercat să aduc în această lucrare informații utile pentru antrenori și părinți, dar în același timp să o fac interesantă și atractivă pentru copiii care practică sau își doresc să cunoască tainele acestui frumos sport.
Conștietizând că puțină lume are cunoștințe despre originile jocului de tenis, am decis ca această lucrare să nu înceapă fără să abordez acest subiect. Ulterior am prezentat materialele necesare practicării lui, precum și loviturile tehnice de bază. Alături de acestea din urmă, am încercat să prezint și unele lovituri mai puțin utilizate, dar foarte apreciate, atât de copii, cât și de publicul amator. Cum antrenamentul unui jucător nu se oprește doar la partea tehnică, am făcut o scurtă trecere în revistă și a celorlalte componente ale antrenamentului, pregătirea fizică, teoretică, psihică, tactică și refacerea, dar și a unei componente care nu trebuie deloc neglijată, alimentația",
spune autorul în prefața lucrării.

Paul Tetileanu, autorul acestei cărți, are 42 de ani și peste 20 de ani de antrenorat. De 15 ani este antrenor la CSM Timișoara. La evenimentul de lansare a cărții sale au fost prezente peste 100 de persoane, din partea Federației Române de Tenis fiind prezent Directorul General, Răzvan Itu.