Ana Ioana Vârșa a câștigat proba de dublu a turneului Soul Cup Istanbul U14

05.12.2022

Ana Ioana Vârșa a câștigat proba de dublu a turneului Soul Cup Istanbul U14 (Turcia), inclus în calendarul Tennis Europe și care a avut loc în perioada 26 noiembrie - 4 decembrie 2022.

A fost singura sportivă din România care a ajuns până în finală, ea câștigând proba de dublu alături de Emilia Milash, cele două învingându-le, cu scorul de 6-4, 6-3, pe Polina Berezina/E. Duvanova.

Până la finală, câștigătoarele au avut bye în primul tur, fiind principalele favorite ale competiției și au trecut pe rând apoi de Mihaela Bobeva (Bulgaria)/Kira Chukhinina, cu scorul de 6-4, 6-3, de Elfya Ba/Celine Weynen (ambele din Belgia), cu 7-6 (4), 6-1 și de V. Khrushchyk/Vlada Razina, cu 6-1, 4-6, 10-8.

Alte două echipe din România au ajuns în sferturile de finală la dublu: Maria Alexandra Mateaș și Carla Nedeloni (la fete), Rareș Andrei Ionescu și Luca Alexandru Tuica (la băieți).

La simplu, Luca Alexandru Tuica (la băieți) și Carla Nedeloni (la fete) s-au oprit în turul al treilea, tablourile principale având 64 de jucători la start.