Filip Jianu, Oana Gavrilă și David Cristian Carteputredă, învingători în turnee ITF, la început de decembrie. Alți 5 români au fost finaliști

12.12.2022

La turneele ITF disputate la începutul lunii decembrie 2022, trei jucători din România au reușit să câștige, iar alți cinci au fost finaliști.

Filip Luca Jianu a câștigat proba de simplu a turneului M15 din Antalya (Turcia), care a avut loc în perioada 28 noiembrie - 4 decembrie 2022. Sportivul legitimat la CS Dinamo București l-a învins în finală, cu scorul de 6-2, 6-4, pe Rrezart Cungu (Muntenegru).

La Monastir (Egipt), la un turneu W25, Oana Gavrilă a câștigat proba de dublu, alături de Sapfo Sakellardi (Grecia), cele două trecând în finală de Diletta Cherubini (Ungaria)/Olga Helmi (Danemarca), cu scorul de 6-1, 6-1.

Și tânărul jucător David Cristian Carteputredă a câștigat la dublu, alături de Jonas Kucena (Cehia), turneul J4 de la Baku (Azerbaidjan). Cei doi i-au învins în ultimul act pe Ivan Nikolaev/Vladimir Pavlov, cu scorul de 6-1, 6-3.

Karola Patricia Bejenaru a jucat finala turneului de simplu W15 de la Monastir, unde a fost învinsă de Caroline Romeo (Franța), cu 6-2, 6-1. La același turneu, Oana Gavrilă și partenera sa de la dublu, Emilie Lindh (Marea Britanie) au cedat în finală în fața a două sportive din Taipei, Chia Yi Tsao/Fang Hsien Wu, cu scorul de 6-4, 6-3.

Luca Preda și Călin Teodor Știrbu au pierdut finala la dublu a turneului J3 de la Aizkrankle (Letonia), scor 4-6, 3-6, în fața perechii Nicolai Budkov Kjaer (Norvegia)/Lasse Poertner (Germania).

Tudor Batin și coechipierul său, Hugo Soares (Franța), au fost învinși în ultimul act al turneului de dublu J5 de la Bergen (Norvegia), de către Melvin Kuman/Maxwell Lindstedt (Suedia), scor 7-6 (2), 6-3.

Constantin Radu a ajuns în finala probei de simplu a turneului J5 de la Larnaca (Cipru), fiind învins de către Gabor Hornung (Ungaria), cu scorul de 6-3, 6-3.