William Nikolas Văsîi, vicecampion la prestigiosul turneu Little Mo din Florida. El a câștigat apoi la Stuart și West Palm

20.12.2022

William Nikolas Văsîi, sportiv legitimat la Tenis Club Enache, unde este antrenat de către Corneliu Mario Enache, a devenit vicecampion la prestigiosul turneu Little Mo din Palm Beach Gardens (Florida).

Liderul Categoriei 10 ani al clasamentului Federației Române de Tenis a reușit, astfel, un rezultat excelent pe plan internațional! William Nikolas Văsîi a jucat finala turneului Little Mo, pe care a pierdut-o, la mare luptă, scor 2-6, 3-6, în fața australianului Lennox Kelly, cap de serie nr. 1. Micuțul tenismen piteștean a acumulat 4 victorii până în finală, eliminând pe parcurs și capii de serie 2 și 5.

Un interviu cu găsiți pe canalul oficial de Youtube al Federației Române de Tenis. 

Little Mo este unul dintre cele mai importante turnee din lume pentru copii, având printre câștigători nume mari ale tenisului mondial, cum ar fi Cori Gauff, Leylah Fernandez, Ajla Tomljanovic, Madison Keys, Ana Konjuh, Sofia Kenin, Belinda Bencic (la feminin), Andy Roddick, Dominic Thiem, Borna Coric, Sebastian Korda, Vasek Pospisil, Taylor Fritz, Denis Kudla sau Tommy Paul (la masculin).

Little Mo este organizat de Fundația Maureen Connolly, care poartă numele primei jucătoare de tenis din istorie care a câștigat toate cele 4 turnee de Mare Șlem în același an (1953). În total, cea care a fost denumită de toată lumea Little Mo a acumulat 9 titluri de Grand Șlem.

La festivitatea de deschidere din acest an a participat și multiplul campion Bob Bryan, cu 23 de titluri de Mare Șlem la dublu, alături de fratele său, Mike. La startul competiției au fost prezenți peste 650 de tenismeni din 55 de țări și teritorii, iar William Văsîi a fost singurul reprezentant al României!

După încheierea turneului International Little Mo, înainte de întoarcerea in țară, William Văsîi, deși are numai 9 ani, a mai jucat două turnee în Florida la o categorie superioară, 12 ani, în Stuart și West Palm, pe care le-a câștigat, nepierzând niciun set!