Câștigătorii Campionatelor Individuale Naționale de Iarnă U14, ediția 2023

10.01.2023

Centrul Național de Tenis din București a găzduit, în perioada 4-9 ianuarie 2023, Campinatele Naționale Individuale de Iarnă U14, în acest weekend fiind desemnați câștigătorii.

Aceștia sunt Giulia Safina Popa (CSM Oradea) la simplu feminin, Eric Maximmilian Niță (S&F Tennis System Club Sportiv de Tenis) la simplu masculin, Karina Maria Căpuzu (Asociația Club Sportiv Junior Pro Tenis)/Sonia Erika Butuc Cerchez (CS Dinamo București) la dublu feminin și Laurențiu Badea (CS Major București)/Andrei Radu (CS Tenis Club Champion București) la dublu masculin.

La simplu feminin, Giulia Safina Popa, care a pierdut doar 4 game-uri până să ajungă în ultimul act al competiției, a învins-o în finală pe Ștefania Ioana Boian (ACS Tennis Team București), cu 6-1, 6-3. În finala mică, Maria Valentina Pop (AS CS AS Club Politehnica) a trecut cu un dublu 6-2 de Gloria Pop (Asociația Club Sportiv Advance Team).

La simplu masculin, Eric Maximmilian Niță s-a impus cu un dublu 6-1 în finală în fața lui Radu Andrei (CS Tenis Club Champion București), nimeni altul decât campionul național la categoria inferioară de vârstă U12, dar în semifinale a avut un meci extrem de disputat, pe durata a două ore și jumătate, cu principalul favorit, Laurențiu Badea (CS Major București), de care a trecut în trei seturi: 4-6, 6-3, 6-3. Pe locul 3 s-a clasat Laurențiu Badea, care a trecut în finala mică de Rareș Andrei Ionescu (Daimon Sport Club), cu 6-1, 6-0.

La dublu fete, Karina Capuzu și Sonia Butuc Cerchez le-au învins în finală pe Andreea Olariu (CS Sport 4 Fun Timișoara)/Giulia Safina Popa (CSM Oradea) cu scorul de 6-1, 6-3, pe locul 3 clasându-se perechea Sara Victoria Bălan/Ana Ioana Vârșa (ambele de la CS Dinamo București, principlale favorite ale turneului), care a trecut cu 6-0, 6-4 de Bianca Maria Mihăilă (ACS Tenis Team)/Maria Valentina Pop (AS CS AS Club Politehnica).

La dublu masculin, Laurențiu Badea și Andrei Radu au trecut de Albert Ion Pipie (ACS Tennis Team)/Darius Dorin (LPS Mircea Eliade București) cu 6-0, 6-1, iar în meciul pentru locurile 3-4, Erik Adrian Neacșa (CS Dinamo București)/Eric Maximmilian Niță (S&F Tennis System Club Sportiv de Tenis) i-au învins pe Pop Erich Andrei (ATC Elite Târgu Jiu)/Șerban Rus Apan (Asociația Club Sportiv Orizont), cu 7-6(5), 6-3.

La festivitatea de premiere a probei de simplu au fost prezenți George Cosac - Președintele Federației Române de Tenis și Firicel Tomai - Directorul Tehnic al FRT.

Arbitrul principal al turneului a fost Horațiu Ursu, meciurile fiind arbitrate în scaun pe toată durata competiției de către Adel Suliman, Oana Irimescu, Dragoș Moisi, Sergiu Vladu, Răzvan Enescu, Cristian Dușa și Ștefan Belinsca.