Andreea Prisăcariu, campioană la dublu la Monastir (Tunisia)

23.01.2023

Andreea Prisăcariu a câștigat turneul W40 Monastir, Magic Tour, inclus în circuitul ITF, în proba de dublu, alătrui de Sada Nahimana (Burundi). Cele două jucătoare au învins în finală, scor 7-5, 6-4, perechea Alena Fomina-Klotz/Iryna Shymanovich, principalele favorite ale turneului din Tunisia, care a avut loc în perioada 16-22 ianuarie 2023.

Andreea Prisăcariu a obținut primul titlu după doi ani și al 12-lea al carierei în circuitul ITF, jucătoarea din Iași având în palmares 8 trofee la dublu și 4 la simplu.

În primul tur, Andreea Prisăcariu (care în urmă cu un an a făcut parte din lotul echipei României pentru Billie Jean King Cup) și partenera sa au trecut în primul tur de japonezele Nagi Hanatani și Sakura Hosogi, cu 6-0, 6-1, apoi de Oana Gavrilă (România)/Sapfo Sakellardi (Grecia), cu 6-4, 6-2, iar în semifinale de Sijia Wei (China)/Priska Madelyn Nugroho (India), favoritele numărul 3 ale turneului, cu 3-6, 6-4, 10-5

În cadrul aceluiași turneu, Miriam Bulgaru a fost eliminată în turul al doilea al probei de simplu, iar Ștefania Bojica și Andreea Prisăcariu au pierdut în primul tur. În proba de dublu, Oana Gavrilă și partenera sa, Sapfo Sakellardi (Grecia), favoritele numărul 2, au pierdut în turul secund, 6-4, 6-2, în fața câștigătoarelor competiției.

Foto: Twitter/Andreea Prisacariu