Gabriela Ruse s-a calificat în semifinale la Australian Open, în proba de dublu

25.01.2023

România va avea o jucătoare în semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului 2023, după ce perechea formată din Gabriela Ruse şi Marta Kostiuk (Ucraina) s-a calificat, miercuri, 25 ianuarie, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului Australian Open.

Componentă a echipei de Billie Jean King Cup a României, Gabi şi colega sa au trecut în sferturi de echipa favorită 4, Storm Hunter/Elise Mertens (Australia/Belgia), scor 7-6 (6), 2-6, 6-4, în două ore şi jumătate de joc.

Ruse şi Kostiuk vor juca pentru un loc în finală cu principalele favorite, Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova (Cehia).

Tot la Melbourne, perechea Monica Niculescu/Viktorija Golubic (România/Elveţia) a ajuns până în optimile probei de dublu feminin de la Australian Open. Ele au fost învinse de perechea Storm Hunter/Elise Mertens (Australia/Belgia), cap de serie 4, scor 6-2, 6-2 și astfel nu am putut asista la duel românesc în sferurile de finală.

În sferturi, Gabriela Ruse şi Marta Kostiuk le-au învins pe jucătoarele din Cehia, Miriam Kolodziejova şi Marketa Vondrousova, scor 6-3, 6-4, după o oră şi 21 de minute de joc.