Echipa de băieți U16 a României a câștigat grupa de la Istanbul a Winter Cups by Dunlop și merge la turneul final din Franța

06.02.2023

În acest weekend, echipele naționale ale României la categoriile U14 și U 16 (fete și băieți) au debutat în ediția 2023 a Winter Cups by Dunlop, cea mai bună performanță fiind obținută de echipa U16 băieți, care a câștigat grupa preliminară de la Istanbul. Echipa noastră, care l-a avut căpitan pe Daniel Dobre, a fost formată din Ghețu Gabriel, Pieleanu Teodor Rareș și Berge Nourescu Mateo.

România U16 băieți a câștigat grupa din Turcia, după ce a obținut 3 victorii din tot atâtea partide. În semifinale, echipa noastră a dispus de reprezentativa țării gazdă, cu scorul general de 2-1, Alejandro Mateo BERGE NOURESCU pierzând în fața lui Haydar Cem GOKPINAR scor 6-1, 3-6, 0-6, apoi Gabriel GHEȚU l-a învins pe Cem Christopher KUCUKHUSEYIN, scor 6-1, 6-1, iar la dublu perechea Gabriel GHEȚU/Rareș Teodor PIELEANU a trecut de cuplul Haydar Cem GOKPINAR/Ramazan Kaan OKTAY, cu scorul de 6-2, 6-4. În finală, România a trecut dramatic de Spania, scor 2-1, în meciul de dublu victoria revenind tricolorilor cu 10-8. Mai întâi, Rareș Teodor PIELEANU l-a învins pe Andres SANTAMARTA ROIG cu scorul de 6-4, 6-2, apoi Gabriel GHEȚU Sergio a cedat în jocul cu PLANELLA HERNANDEZ, scor 3-6, 6-3, 2-6, pentru ca la dublu cuplul Alejandro Mateo BERGE NOURESCU/Rareș Teodor PIELEANU să învingă perechea Sergio PLANELLA HERNANDEZ/Andres SANTAMARTA ROIG, scor 6-3, 4-6, 10-8.

La categoria U14 băieți, România a terminat pe locul 3, după ce a învins în finala mică echipa Irlandei, cu scorul general de 3-0. Eric Maximmilian NIȚĂ l-a învins pe Narcis Alexandru DAMIAN cu 6-3, 6-3, apoi Laurențiu Albert Cristian BADEA a trecut de Patrick BREEN, scor 6-2, 6-0, iar la dublu perechea Laurențiu Albert Cristian BADEA/Andrei RADU a dispus de Patrick BREEN/Charlie RILEY, scor 6-2, 6-0. În semifinale, România a fost învinsă de Slovenia, cu scorul general 1-2, punctul echipe noastre fiind adus de Laurențiu Albert Cristian BADEA, care l-a învins pe Patrik SEMENIC, scor 6-4, 6-1. Echipa U14 de Băieți a României l-a avut căpitan pe Manuel Niculae.

La categoria fete U14, echipa noastră a pierdut în primul tur și a jucat în consolări, unde a învins la același scor (3-0 la general) formațiile Irlandei și Italiei. Formația noastră le-a avut în lot pe Popa Giulia Safina, Boian Ștefania Ioana și Pop Gloria, căpitanul echipei fiind George Ady Avram.

La fete U16, echipa noastră a terminat pe locul 4 după ce a pierdut în fața Letoniei cu 3-0 la general și cu Slovacia, scor 1-2. Contra Slovaciei, Iris ZBRANCA a învins-o pe Kiara ZABKOVA, scor 6-2, 6-4, apoi Diana-Ioana SIMIONESCU a cedat în fața sportivei Mia POHANKOVA, scor 1-6 4-6, iar la dublu perechea Diana-Ioana SIMIONESCU/Iris ZBRANCA a cedat în fața perechii Lucia HRADECKA/Mia POHANKOVA, scor 6-2, 5-7, 3-10. Echipa noastră a fost formată din Simionescu Diana-Ioana, Zbranca Iris și Munteanu Eva Andreea, căpitanul formației fiind Paul Franciuc.