Erik Adrian Neacșa și Maria Valentina Pop, campioni la simplu în Circuitul Național FRT Cupa Aqua Carpatica U14, disputat la TCH. Maria Pop a câștigat și la dublu

14.02.2023


Tenis Club Herestrău a găzduit, în perioada 3-8 februarie 2023, întrecerile din Circuitul Național FRT - Cupa Aqua Carpatica rezervat categoriei de 14 ani, fete și băieți.

La simplu băieți, victoria a revenit lui Erik Adrian Neacșa l-a întâlnit în prima manșă pe Preda Tudor, sportiv legitimat la CSA Steaua București, de care a trecut cu scorul de 7/6, 6/2. Erik l-a învins apoi pe Enache Ștefan (Daimon Club), cu scorul de 6/2, 6/1, în sferturile de finală l-a depășit pe Amititeloaie Tudor (CSS Unirea Iași), cu scorul de 6/4, 6/4, după care l-a învins în semifinale, și de această dată, pe favoritul nr. 1 al competiției, Manolache Iancu, legitimat la CS Văideanu Brașov, iar finala disputată cu Rus Apan Șerban, de la Asociația Club Sportiv Orizont, și-a adjudecat-o cu scorul de 6/2, 7/5.

Pe tabloul de simplu fete, Maria Valentina Pop (AS CS AS Club Politehnica București) a învins-o în finală pe Maria Karina Capuzu (Asociația Club Sportiv Junior Pro Tennis), după un joc extrem de disputat și echilibrat, cu scorul de 7/5, 7/6(3). Favorită numărul 1 a turneului, Maria Valentina Pop le-a eliminat pe rând pe Andreea Neacșu (CS Campion Argeș), scor 6/2, 6/2, pe Mara Irina Ștefaniu (CS Sportul Studențesc), cu 6/1, 6/0, în sferturi de finală a trecut de Maria Jasmine Stroe (Tenis Club Enache), scor 6/3, 6/0, pentru ca în semifinale să o depășească pe Monica Julia Stere (ACS Academia de Tenis Herestrău), cu 7/5, 6/3.

În proba de dublu fete victoria a revenit principalelor favorite Ayanna Maria Mitu/Maria Valentina Pop (ambele de la AS CS AS Club Politehnica), care s-au impus cu 6/2, 4/6, 10/5 în fața echipei formată din Rita Miruna Neculaescu/Amalia Sofia Nicoli (ambele de la CS Dinamo București), iar la dublu băieți învingători au fost favoriții numărul 2 ai turneului, Rareș Andrei Ionescu (Daimon Sport Club)/Tudor Ștefan Ionescu (Asociația Tenis Club Victor Hănescu), care i-au învins pe Tudor Amititeloaie (CSS Unirea Iași)/Iancu Manolache (CS Văideanu Brașov), cu scorul de 7/6(6), 6/3.
La buna organizare a competiției de la Tenis Club Herestrău au contribuit Adrian Gherlan - Directorul de turneu și arbitrul principal Vlad Dominteanu.