Sorana Cârstea a jucat cel mai lung meci din 2023 în circuitul WTA, câștigând la Dubai! În turul doi vor mai juca Ana Bogdan și Monica Niculescu

21.02.2023

România are trei jucătoare calificate în turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Dubai, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan la simplu și Monica Niculescu în proba de dublu.

Sorana a învins-o, cu scorul de 4-6, 7-6(7), 7-5, pe Beatriz Haddad Maia, din Brazilia, locul 12 mondial, într-un meci care a stabilit recordurdul celui mai lung din circuitul feminin în 2023, partida durând trei ore şi 29 de minute. Acest meci a depăşit  recordul stabilit, duminică, de Liudmila Samsonova şi Paula Badosa, care s-au înfruntat timp de 3 ore şi 22 de minute.

"Nu plănuiam să bat recordul! Dar Bia a fost într-o formă grozavă şi ştiam că ea este o luptătoare grozavă. Cred că despre asta este tenisul, unde toată munca dă roade. Uneori nu contează dacă este o primul tur sau o finală, bucuria este aceeaşi. Am luptat foarte tare azi. Chiar cred că am dat totul, nu mi-a mai rămas nimic. Bia a jucat extraordinar. Ştii, tenisul nu e corect uneori. Joci pentru trei ore şi jumătate, şi este o diferenţă de un punct. Dar acesta este tenisul şi sunt fericită că astăzi am câştigat. Sunt foarte, foarte mândră de felul în care am luptat", a declarat Cîrstea, pentru pagina oficială a WTA.

În turul doi la Dubai, Cîrstea va evolua cu sportiva cehă Karolina Muchova, locul 112 mondial.

Și Ana Bogdan, locul 75 WTA, venită din calificări, s-a calificat în turul al doilea la Dubai, după ce a învins-o pe Laura Siegemund, din Germania, locul 130 mondial și venită și ea din calificări, cu scorul de 7-5, 6-3. În turul doi, Bogdan va evolua cu Shelby Rogers.

În schimb, Irina Begu, locul 38 mondial, a fost eliminată, duminică, în primul tur al turneului de simplu de sportiva cehă Barbora Krejcikova, locul 29 mondial, scor 6-4, 6-2.

Pe tabloul de dublu, perechea Monica Niculescu/Kimberley Zimmermann (România/Belgia) s-a calificat, luni, în turul al doilea după victoria obținută în fața cuplului Linda Fruhvirtova/Kaia Kanepi (Cehia/Estonia), scor 3-6, 6-4, 11-9. În turul doi, Niculescu şi Zimmermann vor juca împotriva perechii Anastasia Pavliucenkova/Elena Rîbakina (Rusia/Kazahstan).