România U16, locul 4 la turneul final al Tennis Europe Winter Cups by Dunlop

23.02.2023

Echipa României U16 s-a clasat pe locul 4 la turneul final al Tennis Europe Winter Cups by Dunlop, găzduit de orașul Marcq-en-Baroeul, din Franța. Competiția a fost câștigată de Cehia, podiumul fiind completat de Germania și Spania. În spatele echipei României s-au clasat Ungaria, Marea Britanie, Italia și Croația.

România s-a impus în fața echipei Marii Britanii, grație victoriilor obținute în meciurile de simplu de către Rareș Tudor Pieleanu (6-1, 6-4 cu Maximilian Carrier) și Gabriel Ghețu (7-5, 2-6, 6-2 cu Zachariah Hamrouni), dar a fost învinsă de Germania cu 2-1 (punctul echipei noastre a fost obținut de către Rareș Tudor Pieleanu, care l-a învins cu 6-4, 7-6(5) pe Niels Mcdonald), cedând și în fața Spaniei cu 2-1 (victorie obținută de același Rareș Tudor Pieleanu, care a dispus de Andres Santramanta Roig cu 6-4, 6-3).

Pentru a ajunge la turneul final, echipa de băieți U16 a României, pregătită de Daniel Dobre, a câștigat grupa de la Istanbul a Winter Cups by Dunlop, la începutul lunii februarie.