Cupa Power Tenis Otopeni, turneu inclus în Circuitul Național FRT la U12, și-a desemnat câștigătorii

23.02.2023

Prima ediție a turneului inclus în Circuitul Național FRT și dotat cu Cupa Power Tenis Otopeni, rezervată categoriei de vârstă U12, a avut parte de partide pline de suspans și de multe surprize.

În proba de simplu, principalii favoriți au pierdut încă din primul tur (la băieți, Robin Ivan, legitimat la Daimon Sport Club, a fost eliminat, scor 6-0, 6-1, de către Mark Vainberg - CS Samtronic Constanța, cel care avea să și câștige trofeul), respectiv turul al doilea (la fete, Eva Maria Bulai, de la LPS Mircea Eliade București, cedând după un meci de peste două ore și jumătate în fața sportivei Mara Andreia Diaconu, de la Asociația Club Sportiv Junior Pro Tenis, scor 3-6, 6-3, 7-5).

Singurii care au reușit să-și respecte statutul de favoriți numărul 1 au fost Patrik Ștefan Dobrin (CS Dinamo București) și Ianis Andrei Ghiulea (Asociația Tenis Club Victor Hănescu), care s-au impus în proba de dublu în fața perechii David Andrei Bacliu (ACS Tenis Club Racheta Campionilor)/Andrei Capatos (CS Dinamo București).

La dublu feminin, câștigătoare au fost favoritele numărul 2, Ania Curuia (TC Wilsor București)/Natalia Gabriela Dragomir (ACS Tennis Performance Team), care le-au învins în finală, scor 6-4, 6-4, pe Ana Maria Câmpan (CS Văideanu Brașov)/Sofia-Ioana Stoica (AS CS AS Politehnica București).

La simplu băieți, după o finală dramatică și care a durat peste două ore, Mark Vainberg (CS Samtronic Constanța) l-a învins pe Darius Trestianu (CSM București), care nu a avut statut de favorit, cu 6-1, 2-6, 6-3.

La simplu fete, victoria a revenit Sofiei Tutunaru (LPS Mircea Eliade), care a dispus în finală, cu 6-0, 6-1, de Natalia Maria Dicu (CS Dinamo București).

La final, organizatorii au oferit cupe, diplome, materiale sportive, dar și flori tuturor fetelor care au ajuns în finale.

La reușita acestei competiții și-au adus contribuția directorul de turneu Irina-Philit Voinescu, arbitrul principal Daniel Lazăr și arbitrii Sorin Dumitrescu și Andrei Dorobanțu.